"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Nu mai este o noutate faptul ca alimentele care contin toxine si chimicale periculoase sunt foarte daunatoare pentru organism. Cel mai indicat este sa le inlocuiesti cu alimente fara aditivi si cat mai putin procesate.

 

Iata principalele alimente pe care medicii si nutritionistii recomanda sa le ocolesti:

 

nu mai consuma aceste alimente

 


• Rosiile la conserva

 

Acestea contin Bisfenol A (BPA), o chimicala toxica ce a fost corelata cu tulburari reproductive si neurologice, si un risc crescut de aparitie a cancerului de san si de prostata, a diabetului zaharat si a bolilor de inima. Evita, asadar, rosiile si alte alimente conservate si inlocuieste-le cu fructe si legume proaspete, sau treci macar la branduri comerciale care folosesc recipiente de sticla pentru ambalarea produselor, mai ales a alimentelor acide cum sunt rosiile.

 

• Mezelurile

 

Bovinele sunt prin definitie ierbivore, organismul lor nefiind adaptat unei alimentatii pe baza de cereale. Dar astazi, fermierii isi hranesc animalele cu porumb si soia pentru a le ingrasa mai repede. Avantajele banesti ale crescatorilor de animale (si avantajul preturilor mai mici din magazinele alimentare) isi pun amprenta, in schimb, asupra calitatii si valorii nutritive a produselor, astfel ca noi, consumatorii, ajungem sa cumparam carne nehranitoare si nesanatoasa.

 

Mezelurile sunt de obicei produse din carnea obtinuta de la animalele crescute cu hormoni, antibiotice si multe alte substante medicamentoase. Aceste tipuri de carne contin, de asemenea, nitrit de sodiu si alte arome chimice si coloranti. Carnea procesata trebuie evitata cu orice pret, deoarece creste exponential riscul imbolnavirii de cancer.

 

• Popcornul la microunde

 

Chimicalele din alcatuirea ambalajelor de plastic pentru popcorn, printre care se numara si acidul perfluorooctanoic, fac parte dintr-o clasa de compusi corelati cu tulburarile de infertilitate, avertizeaza un studiu recent al UCLA. In testele pe animale, aceste chimicale au provocat boli canceroase hepatice, testiculare si pancreatice. Potrivit studiilor, expunerea ambalajelor la caldura emanata de cuptoarele cu microunde face ca aceste substante sa se evapore si sa se impregneze din ambalaj in mancarea continuta.

PUBLICITATE

 

• Cartofii neecologici

 

Problema cu legumele radacinoase este ca acestea absorb toate erbicidele, pesticidele si fungicidele din sol. Iar cartofii atat de populari „beneficiaza” din plin de tratatemente cu fungicide in timpul sezonului de crestere, dupa care sunt stropiti cu erbicide inainte de sezonul de recoltare. Si asta

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE