"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Numerosi nutritionisti considera ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Acesta ne activeaza metabolismul si ii furnizeaza corpului suficienta energie pentru ziua in curs. 

Micul dejun este extrem de important in special pentru persoanele care urmeaza o dieta pentru pierderea in greutate, iar daca sari peste aceasta masa, vei accentua senzatia de foame de pe toata durata zilei.

fulgii de ovaz iti ofera o silueta de invidiat

Un studiu recent publicat in jurnalul Annals of Nutrition & Metabolism (Analele Nutritiei si Metabolismului) a constatat ca fulgii de ovaz sunt cei mai indicati pentru micul dejun. Studiul a inclus 36 barbati si femei, care au fost impartiti in 3 grupe. 

PUBLICITATE

Toate grupele au avut un aport limita de 350 de calorii pe zi. Prima grupa a primit la micul dejun fulgi de ovaz, cea de-a doua fulgi de porumb, iar cea de-a treia doar apa. Toate grupele si-au inregistrat nivelul de satietate in urmatoarele trei ore dupa servirea micului dejun. 

De asemenea, li s-au prelevat probe de sange pentru monitorizarea glicemiei serice. Toti subiectii au primit aceleasi alimente la masa de pranz.

Rezultatele au demonstrat ca grupul care a consumat fulgi de ovaz la micul dejun a avut cea mai scazuta pofta de mancare in intervalul dimineata – dupa-amiaza, iar la masa de pranz, subiectii acestui grup au consumat cu 31% mai putine calorii decat celelalte grupuri. In urma studiului s-a dovedit ca servirea fulgilor de ovaz la micul dejun este ideala pentru persoanele supraponderale, intrucat subiectii studiului au consumat la pranz cu 50% mai putine calorii.

Subiectii din grupul celor care au servit fulgi de porumb la micul dejun au simtit foame la numai trei ore dupa micul dejun. Acelasi lucru s-a intamplat si in randul subiectilor din grupul care a baut doar apa la micul dejun.

Un avantaj al consumului fulgilor de ovaz la micul dejun este faptul ca acestia raman mai mult timp in stomac pentru digestia completa, spre deosebire de fulgii de porumb, care cresc nivelul glicemiei serice si induc mai repede senzatia de foame.

Pe langa acest studiu, exista si numeroase alte cercetari care au confirmat aceeasi teorie – fulgii de ovaz reprezinta unul dintre cele mai benefice alimente pentru micul dejun, deoarece stimuleaza pierderea in greutate si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!