"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Potrivit unui studiu recent desfasurat la Universitatea din Houston, aproape 39% din incaltamintea de exterior examinata a prezentat pe suprafata de contact a talpilor urme de contaminare cu bacterii C. diff (Clostridium difficile), o amenintare serioasa pentru sanatatea publica.

 

Aceste bacterii s-au dovedit a fi foarte rezistente la antibioticele conventionale.

 

da jos incaltamintea de strada cand intri in casa

 

 

Aceste bacterii pot provoca diaree severa si, prin consecinta, inflamarea severa a colonului si alte grave probleme de sanatate adiacente cu grad scazut de responsivitate la tratamentele antibiotice existente.

 

„Exista multe surse de infectie care pot duce la contaminarea pantofilor, asa ca pragul locuintei se poate contamina foarte usor”, explica autorul studiului, M. Jahangir Alam, Ph.D.

 

Pe langa aceste bacterii se numara si multe alte tipuri de microorganisme periculoase ce pot contamina cu usurinta locuinta. De exemplu, podelele toaletelor publice contin aproximativ 2 milioane de bacterii pe cm patrat, in timp ce capacul vasului de toaleta din baia propriei locuinte contine, in medie, doar in jur de 50 de bacterii pe cm patrat.

 

Este un motiv real de ingrijorare, mai ales daca ai copii! Ia masuri!

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...