"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve − 2 =

2 × 2 =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Medicii oncologi isi castiga pe zi ce trece reputatia de sarlatani si escroci. Au devenit un fel de negustori bine platiti care otravesc pur si simplu pacientii pe moarte pretinzand ca le-ar vinde „leacul” pe care nici macar nu il detin.

Iata exemplul perfect: urmarirea penala dispusa de Departamentul de Justitie al SUA in cazul Dr. Fata, arestat cu douasprezece capete de acuzare in contul fraudelor medicale si al fraudelor financiare comise in interes propriu.

Potrivit explicatiilor furnizate de medicul naturist Dave Mihalovic pe site-ul PreventDisease.com, Dr. Fata a fost „un oncolog de renume in Michigan care, cu un an in urma, a recunoscut in fata instantei ca a stabilit in mod intentionat diagnostice de cancer pentru oameni perfect sanatosi. Fata a recunoscut inclusiv ca le-a oferit presupusilor bolnavi de cancer medicamente chimioterapeutice pentru propriul profit.”

Articolul relateaza mai departe:

„Este alegerea mea”, a declarat marti Fata cu privire la vinovatia insusita pentru vinderea de nenumarate substante medicamentoase catre pacientii sai de-a lungul mai multor ani la rand. Asumandu-si vinovatia pentru fiecare cap de acuzare in parte, medicul a rostit cuvintele:
„Am fost pe deplin constient de faptul ca terapia nu era necesara din punct de vedere medical.”

Fata a fost acuzat de comiterea unei fraude in valoare de 35 de milioane de dolari in contul companiei de asigurari de sanatate Medicare. Frauda a implicat facturarea guvernului pentru tratamente medicale oncologice si hematologice inutile. Guvernul sustine ca Fata a desfasurat aceasta inselatorie inca din anul 2009, folosind ca intermediari Centrele de Hematologie si Oncologie din Michigan cu birouri in Clarkston, Bloomfield Hills, Lapeer, Sterling Heights, Troy si Oak Park.

Potrivit declaratiilor guvernului, Fata a avut in ingrijire un numar total de 1200 de pacienti si a primit de la Medicare 62 de milioane de dolari din totalul de 150 de milioane invocate de catre medic.

La fel ca multi alti colegi de breasla, Dr. Fata s-a folosit de tactici imorale de intimidare pentru a pacali pacientii sa se supuna tratamentelor chimioterapice costisitoare fara ca acestia sa aiba vreodata nevoie de ele. Scopul urmarit a fost acela de a factura in contul Medicare milioane de dolari pentru tratamente chimioterapeutice toxice. Medicul a incasat profituri nesimtite trimitand acasa pacientii altfel sanatosi cu traume interne iremediabile dupa expunerea la chimioterapie.

…Continuare pe pagina urmatoare

Loading...
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.