"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Ai cunoscut vreodata o persoana stangace? Eu, de exemplu, sunt dreptace si nu am avut niciodata vreo problema cu gasitul lucrurilor de care am nevoie, pentru ca mai toate sunt parca asezate pentru a fi apucate cu dreapta, dar am cunoscut cateva persoane stangace, care pareau sa se confrunte cu ceva greutati in ceea ce priveste sarcinile cotidiene.

 

In orice caz, aceste persoane tind sa fie mult mai independente, intrucat si-au petrecut viata adaptandu-se obiceiurilor persoanelor dreptace, care sunt majoritare.

 

Din acest motiv, hai sa incercam sa aflam cate ceva si despre ei. Iata mai jos cateva lucruri interesante:

 

22 de lucruri despre persoanele stangace

 

1. Intre 5-10% din oamenii de pe glob sunt stangaci.

 

2. Au sanse de 3 ori mai mari sa devina alcoolici.

 

3. Cel mai mult isi folosesc partea dreapta a creierului.

 

4. Ei tind sa ajunga la pubertate cu 4-5 luni mai tarziu decat in mod normal.

 

5. Sunt, mai ales, jucatori extraordinari de baseball, tenis, box sau inotatori. Aproape 40% dintre jucatorii de tenis sunt stangaci.

 

6. Dintre ultimii 7 presedinti ai SUA, 4 sunt stangaci.

 

7. Absolventii de facultate care sunt stangaci au cu 26% sanse mai mari sa devina bogati, decat cei dreptaci.

PUBLICITATE

 

8. In diferite etape ale istoriei, obiceiul de a fi stangaci a fost catalogat in diferite feluri: un obicei prost, o marca a diavolului, un semn al unei afectiuni neurologice, drept rebeliune, semn al raufacatorilor sau homosexualitatii. Insa a mai fost vazut si ca un indicator al creativitatii si inclinatiei catre muzica.

 

9. Cuvantul “stang”-“left”, din engleza, provine din termenul anglo-saxon “lyft”, care inseamna slab sau stricat, deteriorat.

 

10. Mamele care au peste 40 de ani la nasterea copilului au cu 128% sanse sporite sa aduca pe lume un stangaci, decat o femeie la 20 de ani.

 

11. In ciuda faptului ca aproximativ 90% din populatia globului este dreptace, pisicile, sobolanii si soarecii par sa fie egal impartiti cand vine vorba de stangaci si dreptaci.

 

12. Cercetarile au aratat ca stangacii sunt mult mai priceputi in domeniul spatial, in matematica sau arhitectura. Dreptacii tind sa fie mai talentati verbal.

 

13. Unul din 4 astronauti ai Apollo erau stangaci.

 

14. Aproximativ 30 de milioane de persoane din SUA sunt stangace.

 

15. Cercetatorii au aratat ca stangacii sunt mult mai predispusi alergiilor si astmului decat dreptacii.

 

16. Cercetarile au aratat ca, daca un stangaci se raneste la mana cu care face cele mai multe lucruri, ii este mai usor sa invete sa isi foloseasca cealalta mana, in comparatie cu un dreptaci.

 

17. Stangacii apar pe linie genetica. Stangacii familiei regale britanice ii includ pe Regina Mama, Regina Elizabeth a II a, Printul Charles si Printul William.

 

18. Stangacii au mai multe sanse sa sufere de insomnie.

 

19. Exista o zi care sarbatoreste stangacii. Este 13 august, cunoscuta drept Ziua Internationala a Stangacilor.

 

20. Strangulatorul din Boston, Osama Bin Laden, si Jack Spintecatorul erau toti stangaci.

 

21. Persoanele care sunt stangace pot sa vada sub apa mai bine decat dreptacii.

 

22. Jurnalul de boli mentale si nervoase a realizat un studiu in urma caruia a evidentiat ca persoanele stangace isi proceseaza emotiile diferit, si spre deosebire de dreptaci, acestia tind sa se infurie mai repede.

 

Cat de multe dintre aceste aspecte interesante, despre stangaci, stiai? Voi fi sincer, eu nu le stiam pe majoritatea. Nu aveam habar ca exista anumite trasaturi de comportament, comune la stangaci in comparatie cu dreptacii.

 

Acum, spune-ne, tu ce mana folosesti?

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE