"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

E groaznic de enervant cand un aparat de uz casnic te lasa balta la nevoie. Indiferent de natura defectiunii, repararea sau achizitionarea unui aparat nou se resimte din plin asupra buzunarului.

Asa se intampla uneori si cu masina de spalat, atunci cand scoti hainele din cuva la incheierea programului de spalare si, in locul unui miros proaspat, constati ca rufele au un iz de mucegai.

 

acest truc elimina mirosul de mucegai

 

Curatarea pieselor interne ale masinii de spalat tine de interventia unui instalator, dar mai intai incearca urmatorul truc de curatare ce presupune folosirea a doar doua ingrediente!

Tot ce trebuie sa ai la indemana sunt o sticla de inalbitor pe baza de clor si 500 ml de otet alb, iar masina de spalat va fi ca noua. Ai mare grija sa nu folosesti niciodata aceste doua substante in combinatie, deoarece sunt foarte toxice. Ele trebuie folosite pe rand.

Amesteca inalbitorul cu o cantitate egala de apa calda, apoi inmoaie o carpa in substanta obtinuta. Sterge cu ea toate zonele si piesele la care poti ajunge cu mana, inclusiv supapa de cauciuc.

Pe suprafetele dificil de curatat, mentine pur si simplu carpa uda timp de 30 de minute. Inalbitorul va elimina complet mucegaiul. Dupa parcurgerea acestui pas de curatare, ruleaza un ciclu de spalare fara haine pentru a clati inalbitorul folosit.

La al doilea ciclu de spalare fara haine, adauga la masina cele 500 de ml de otet si selecteaza cea mai ridicata temperatura. Dupa incheierea acestui al doilea pas, masina de spalat va functiona perfect iar mirosul de mucegai va disparea definitiv. Hainele vor iesi din nou proaspete si parfumate dupa spalare.

Daca sfatul nostru ti s-a parut util, nu ezita sa distribui articolul mai departe!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.