"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

thirteen + three =

three × one =

Un articol de Maya

loading...

Forma fetei si profilul facial sunt primele lucruri pe care le remarcam la o persoana atunci cand o vedem pentru prima oara. Fizionomia este o stiinta care se ocupa cu interpretarea caracteristicilor umane pornind de la aspectul fizic. Denumirea provine din greaca veche, in al carei lexic physis inseamna natura, iar gnosis cunoastere, iar stiinta fizionomiei a fost mentionata pentru prima data de catre Aristotel in scrierile sale. Invatatul grec sustinea ca asemanarile unei persoane cu anumite animale ii atribuiau persoanei respective o parte din caracteristicile acelui animal.

 

In zilele noastre, aceasta stiinta se foloseste in special in profesiile in care se pune accent pe recrutarea unei anumite tipologii de persoane. In politie, de exemplu, in corporatiile mari, precum si in alte tipuri de institutii se apeleaza la mijloacele stiintei de interpretare a aspectului fetei pentru a identifica persoanele potrivite pentru ocuparea anumitor functii cheie.

 

Simpatiile si antipatiile imediate, la prima vedere, in absenta unor motive bine definite, se explica tot prin rationamente fizionomice. Fizionomistii pot citi trasaturile dominante ale personalitatii unei persoane doar pe baza profilului facial al acesteia.

 

ce transmite expresia fetei despre tine

 

Profilul fetei poate fi convex, vertical sau concav:

 

Profilul concav:

 

Maxilarul inferior si buza inferioara sunt orientate catre inainte, fruntea este proeminenta.

 

Persoanele cu aceasta fizionomie fac lucrurile pe indelete, nu se grabesc sa ia decizii si vorbesc putin si lent. Ele sunt ambitioase si consecvente, dar sunt si firi meditative cu inclinatie pentru filozofie. Sunt persoane echilibrate, loiale si de incredere.

 

Desi calme si temperate, ele pot fi si foarte dificile. Stiu sa se controleze si sa reactioneze mereu cu calm, dar pot parea depresive sau „obosite” in ochii celor din jur. Aceste persoane intruchipeaza prieteni foarte loiali si sunt firi foarte bine organizate. Au o memorie excelenta si, cu toate ca nu sunt ranchiunoase, pot deveni razbunatoare atunci cand sunt nedreptatite.

 

Profilul vertical:

 

De obicei, aceste persoane tintesc foarte sus. Sunt calme si rationale, dar si incapatanate si insistente. Nu se dau batute niciodate si sunt firi extrem de curioase, fiind mereu interesate sa invete lucruri noi. Sunt firi calculate, pragmatice si foarte directe. Duc la bun sfarsit tot ceea ce incep, chiar daca obiectivele propuse nu sunt intotdeauna cele mai inspirate. Trasatura lor definitorie este ambitia.

 

Profilul convex:

 

Maxilarul superior si buza superioara sunt orientate catre inainte, linia barbiei este orientata catre interior.

 

Aceste persoane sunt foarte agile in gandire si reactioneaza foarte prompt la problemele ivite. Sunt firi practice, buni observatori, mereu in cautare de argumente si dovezi palpabile, si poseda foarte bune abilitati de comunicare. Sunt persoane deosebit de energice, capabile si muncitoare, dar si nerabdatoare, impulsive si schimbatoare.

 

Firea lor entuziasta le propulseaza adeseori pe culmile succesului. De cele mai multe ori sunt retrase, individualiste si chiar egoiste, dar sunt perfect capabile si de acte altruiste, iubire, grija si atentie. Sunt spontane, se hotarasc repede si sunt mereu in cautare de noi experiente de viata. Au o minte foarte agera, dar sunt si foarte nerabdatoare, ceea ce le ingreuneaza actele de gandire si de comunicare. Nu sunt ascultatori atenti, se concentreaza de multe ori cu greu, dar sunt firi foarte comunicative insetate de conversatii incitante.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.