"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

Cu totii avem acea adancitura intre baza nasului si marginea buzei superioare, dar motivul existentei acesteia in fizionomia fetei i-a nedumerit pe biologi de multi ani incoace. Aceasta adancitura poarta denumirea stiintifica de filtrum, si este la fel de obisnuita pe chipul uman precum nasul, buzele sau ochii.

PUBLICITATE

de ce avem aceasta adancitura sub nas?

PUBLICITATE

Dar ce este exact acest filtrum si de ce il avem cu totii? Potrivit site-ului IFL science, filtrumul se afla in stransa legatura cu modul in care chipul capata contur in perioada de dezvoltare intrauterina. Filtrumul marcheaza un punct de jonctiune, fiind locul in care se unesc cele doua jumatati ale fetei, a explicat Dr. Michael Mosley intr-un videoclip din cadrul programului televizat Inside the Human Body (In interiorul corpului omenesc), prezentat de postul BBC.

In primele stagii de dezvoltare, chipul omenesc este alcatuit din trei sectiuni principale, care se intalnesc la nivelul buzei superioare, formand astfel zona depresionara denumita filtrum.

PUBLICITATE

Dezvoltarea faciala a craniului are loc intre cea de-a doua si cea de-a treia luna de viata uterina, iar daca pe durata acestei perioade intervin tulburari de dezvoltare a fizionomiei faciale, determinate de factori genetici, de exemplu, filtrumul nu se mai formeaza niciodata. Daca esti interesat sa afli mai multe despre modelarea fetei fetusului in timpul sarcinii, urmareste si videoclipul de mai jos!


PUBLICITATE

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa:healthtipssource. Pe Razvan il puteti gasi si
pe facebook!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]