"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Multe ingrediente din camara pot inlocui fara probleme unele medicamente farmaceutice.

Desi cu siguranta cunosti deja utilizarile bicarbonatului de sodiu (praful de copt) la prepararea produselor din faina, poate te va surprinde sa afli ca aceasta substanta poate fi folosita si ca remediu pentru afectiunile renale. Da, praful de copt ajuta rinichii sa se vindece si sa functioneze eficient!


Bicarbonatul de sodiu si sanatatea rinichilor

de acum vindeci rinichii cu bicarbonat

Sistemul endocrin produce hormoni si enzime pentru a sustine procesul de descompunere a alimentelor in nutrienti pe care organismul sa ii poata apoi absorbi. De asemenea, acesta le indica pancreasului si rinichilor sa produca bicarbonat de sodiu ori de cate ori este necesar. Bicarbonatul de sodiu joaca un rol important in neutralizarea aciditatii.

Pancreasul este in primul rand responsabil cu producerea de enzime si bicarbonat necesare in procesul de neutralizare a acizilor produsi in timpul digestiei normale de alimente. Acelasi bicarbonat natural este produs si de rinichi pentru a se autoproteja impotriva actiunii erozive a acizilor.

PUBLICITATE

Rinichii monitorizeaza si controleaza aciditatea sau pH-ul din sange. Excesul de acizi, sau acidoza, provoaca inflamatie, contribuie la numeroase boli si accelereaza imbatranirea corpului.

Astfel, daca sangele devine prea acid, rinichii produc bicarbonat pentru a restabili echilibrul pH-ului sanguin. Daca sangele este prea alcalin, rinichii refac echilibrul excretand o cantitate mai mare de bicarbonat prin urina.

Persoanele cu insuficienta renala trebuie sa recurga la dializa, un procedeu de filtrare externa a sangelui. Procedeul restabileste nivelul sanatos al pH-ului din sange, elimina excesul de lichid si previne supraincarcarea cu toxine.

Ce ne indica studiile

Potrivit unor experimente efectuate de Institutul National de Sanatate din SUA, dializa renala efectuata folosind agenti de bicarbonat asigura rezultate mai bune decat dializa obisnuita.
Mai mult, cercetatorii britanici de la Spitalul Regal din Londra (Royal Hospital) au corelat bicarbonatul de sodiu cu o incetinire a ritmului de evolutie a bolilor renale.

Dintr-un numar de 134 de subiecti cu afectiuni renale avansate si acidoza metabolica, un grup restrans selectat aleatoriu a primit zilnic un comprimat de bicarbonat de sodiu in concentratie mica timp de un an. Functia renala a acestor pacienti s-a deteriorat intr-un ritm considerat normal, iar acestia au fost mai putin predispusi la boli renale care sa necesite dializa. Grupul in cauza a inregistrat un

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!