"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Iata niste vesti de care ne putem bucura cu totii!

 

O cercetare medicala recenta a evidentiat proprietatile anticancerigene a 7 alimente si bauturi obisnuite usor accesibile si chiar foarte apetisante!

 

Aceste alimente nu numai ca nu hranesc celulele canceroase, ci impiedica efectiv dezvoltarea tumorilor. Cine stie, poate pe lista celor 7 se regasesc si cateva dintre alimentele tale preferate.
Este vorba despre vinul rosu, rosii, afine, curry, ciocolata neagra si ceaiul verde. In mod interesant, cercetatorii sunt de parere ca acestea ar fi mai puternice si mai eficiente chiar si decat chimioterapia!

 

Ce proprietati ascunse le confera aceasta putere vindecatoare?

 

Procesul normal de generare de vase sanguine noi poarta denumirea de angiogeneza. Acest proces este cel mai accentuat in primele luni de dezvoltare, adica la nou-nascuti. Aceasta functie scade treptat in intensitate la varsta maturitatii, odata cu procesul natural de imbatranire. In aceste etape de viata, angiogeneza vizeaza mai degraba regenerarea si repararea tesuturilor si capilarelor deja existente in organism decat formarea de vase sanguine noi.

 

Procesul descris este mediat de activatori si inhibitori de molecule. In majoritatea cazurilor, inhibitorii sunt cei care preiau controlul asupra angiogenezei, iar activatorii angiogenezei se activeaza mai rar doar pentru a stimula cresterea celulelor vasculara la formarea de noi vase de sange.

 

Mai exact, cele 7 alimente au proprietati antiangiogenetice care reduc fluxul de nutrienti catre celulele canceroase.

 

Celulele canceroase au nevoie de vase sanguine suplimentare pentru a se alimenta cu nutrientii de care au nevoie pentru a se dezvolta si raspandi in organism (metastaza) pe calea sangelui. Cresterea lor, asadar, este conditionata de angiogeneza tumorala.

PUBLICITATE

 

Celulele canceroase mature eliberareaza proprii activatori ai angiogenezei – molecule care „pacalesc” corpul sa declanseze o noua faza de generare de vase sanguine care sa aprovizioneze tesuturile tumorale cu substante nutritive si oxigen.

 

Acesta este motivul pentru care medicina moderna foloseste uneori in terapia cancerului medicamente numite inhibitori ai angiogenezei, al caror mod de actiune este complet diferit de chimioterapie prin faptul ca nu ataca direct celulele canceroase, ci previne si inhiba formarea de vase sanguine noi catre tumori.

 

Dar multi cercetatori sunt de parere ca cea mai buna modalitate de a obtine acest efect consta in consumul acestor 7 alimente care actioneaza in mod direct asupra angiogenezei. Iata ca si nutritia poate deveni o arma

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE