"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + 20 =

13 + eleven =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Otetul de mere se foloseste de secole pe post de remediu pentru diferite boli si afectiuni. Studiile efectuate de-a lungul timpului atesta efectele sale terapeutice multiple, printre care si de reducere a nivelului glucozei serice, de slabire corporala, si de atenuare a simptomelor de diabet.

 

Dar in medicina alternativa, otetul de mere se foloseste mai ales pentru vindecarea anumitor afectiuni ale pielii, printre care si eczemele.

 

Termenul de eczema inglobeaza un grup mai extins de afectiuni ale pielii, manifestate prin inflamatie si iritatii. Eczemele pielii au aspect uscat, uneori scuamos, si genereaza simptome de mancarime si usturime. Netratate, pot cauza leziuni deschise sau basici.

 

Otetul de mere este un remediu excelent pentru eczemele incipiente, intrucat detine proprietati antibacteriene, anti-fungice, si anti-inflamatorii. In continuare iti prezentam cinci moduri in care poti folosi otetul de mere in tratamentul direct si simptomatic al eczemelor.

 

trateaza eczemele cu otet

 

1. Solutie topica diluata

 

Din cauza aciditatii sale ridicate, se recomanda sa eviti folosirea otetului de mere direct pe piele. Nediluat, otetul poate chiar agrava uneori simptomele. Pentru a-l folosi in siguranta pentru aplicatii locale, se recomanda sa-l diluezi mai intai cu apa.

 

Amesteca otet de mere cu apa in parti egale intr-un bol sau alt recipient. Pentru piele hipersensibila, sau la prima utilizare, se recomanda totusi sa adaugi mai multa apa: un sfert de cana de otet la 3 cani de apa. Poti turna amestecul intr-o sticla cu pulverizator pentru a-l pulveriza usor peste zonele afectate, sau il poti aplica direct, folosind un tampon de vata sterila. Repeta acest procedeu de doua ori pe zi, preferabil dimineata la trezire si seara inainte de culcare.

 

2. Solutie pentru ingestie orala

 

Deoarece eczemele sunt considerate ca fiind o boala autoimuna, o idee buna ar fi sa profiti la maximum de proprietatile imunizante ale otetului de mere. Combina doua linguri de otet de mere cu apa, amesteca bine si bea solutia obtinuta de doua ori pe zi. Optional, poti adauga inclusiv putina miere, sirop sau melasa neagra pura „blackstrap” pentru a imbunatati gustul bauturii.

 

3. Crema pe baza de otet de mere cu preparare in casa

 

Deoarece eczemele pot duce la uscarea excesiva a pielii, un pas foarte important in tratamentul acestor afectiuni il constituie buna hidratare. Problema este ca

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.