"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

De obicei, parintii le dau voie copiilor sa se uite la desene animate pentru mai multe ore pe zi, astfel incat ei sa isi vada linistiti de treburi. Oricum ar fi, trebuie sa stiti faptul ca in urma cercetarilor efectuate s-a constatat faptul ca privitul la televizor mai mult de o ora poate fi daunator copiilor.

 

ce se intampla daca copiii privesc prea mult desene animate

 

Mai mult, conform specialistilor, copii care petrec mai mult de o ora pe zi in fata televizorului se confrunta cu probleme de somn, obezitate, dificultati de concentrare si comportament agresiv.

 

Asadar, in locul desenelor animate se recomanda ca acestia sa citeasca ori sa se joace cu parintii lor.

 

Atunci cand copilul isi doreste sa se uite la TV, cea mai buna alegere este sa faca asta impreuna cu familia. Cercetatorii avertizeaza ca nu este indicat sa existe un televizor in camera copilului, precum si ca acesta nu trebuie sa se uite mai mult de 4 ore pe saptamana la TV.

 

Ca optiuni, cercetatorii recomanda ore de inot, sport, recreere in natura, sau pur si simplu sa stea si sa vorbeasca cu ceilalti. Aceste metode vor sprijini si incuraja gandirea creativa si constructiva a copiilor, ajutandu-i sa poata face propriile alegeri intr-o maniera critica.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...