"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

De mai bine de 5000 de ani, in cultura chineza si indiana se practica cititul in talpa. Aceste culturi estice considera ca picioarele reflecta indeaproape starea celorlalte parti ale corpului.
Potrivit acestor practici, urmele de bataturi si durerile din talpa indica probleme de sanatate in alte zone din corp.

De exemplu, curbura talpilor indica starea coloanei vertebrale, astfel ca problemele de platfus pot semnala afectiuni ale spatelui. De asemenea, se crede ca mintea si corpul sunt adanc interconectate, astfel ca problemele de personalitate pot genera afectiuni fizice.

ce reprezinta degetul aratator mai lung

Dar sa fie oare adevarat?

Reflexologul Jane Sheehan este convinsa ca laba piciorului dezvaluie totul despre o persoana, pornind de la functionarea digestiei pana la starea relatiilor interumane. O simpla inspectie a fizionomiei picioarelor te poate ajuta sa afli daca esti o persoana aventuroasa si curajoasa, sau o persoana linistita si dornica de stabilitate, ordine si armonie.

PUBLICITATE

Iata ce consemneaza Jane Sheehan in ghidul ei de interpretare:

DEGETUL “MARE” (haluce)

Persoanele al caror deget mare este cu mult mai lung decat celelalte degete de la picioare sunt inteligente si creative. Ele gasesc intotdeauna cele mai bune solutii pentru problemele cu care se confrunta. Sunt capabile sa priveasca lucrurile din toate unghiurile, dar pot avea probleme de concentrare si de indeplinire a planurilor pe care si le propun.

Daca degetul mare este mai mic decat celelalte degete, inseamna ca esti capabil sa indeplinesti mai multe sarcini simultan. Esti un administrator competent si eficient. Adeseori te folosesti de carisma pentru a-ti impune ideile.

“ARATATORUL” de la picior (falanga proximala)

Persoanele cu un deget “aratator” lung sunt lideri foarte abili. Sunt firi dinamice si creative, dar si autoritare si competitive. Sunt, insa, mereu in cautare de armonie.

DEGETUL “MIJLOCIU” de la picior (falanga mijlocie)

Persoanele cu un deget “mijlociu” lung sunt energice si ingenioase, mai ales la locul de munca. Sunt firi perfectioniste, iar determinarea si energia de care dau dovada le ajuta de multe ori sa isi concretizeze cu succes eforturile. Principalul dezavantaj este ca se implica prea mult in activitatile de serviciu ca sa le mai ramana timp si pentru familie si distractie.
Persoanele cu un deget mijlociu scurt gusta viata din plin. Le place sa se relaxeze si nu fac

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!