"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Corpul uman este un organism biologic deosebit de complex si de inteligent, astfel ca intotdeauna semnaleaza neregulile prin diferite simptome sau semne de avertizare. Nu ignora urmatoarele 10 semne, intrucat iti pot chiar salva viata!

PUBLICITATE

modificari corporale fatale

PUBLICITATE

1. Albul ochilor

Albul ochiului trebuie sa fie intotdeauna cat mai curat, indiferent de circumstante. Inrosirea acestei zone a ochilor este un motiv de ingrijorare. Poate semnala o reactie alergica, o reactie la stres sau o infectie virala.

PUBLICITATE

2. Incaruntirea parului inainte de 35 de ani

PUBLICITATE

Incaruntirea prematura poate fi un semn de diabet zaharat, perioade lungi de stres, sau poate fi pur si simplu un fenomen determinat genetic…

3. Numar mare de alunite

PUBLICITATE

Unele dintre ele sunt perfect benigne, in timp ce altele pot fi un semn de cancer al pielii… Analizeaza aspectul alunitelor la fiecare cateva luni pentru a stabili daca acestea sunt sau nu un motiv de ingrijorare.

PUBLICITATE

4. Buze uscate si crapate

Pot semnala modificari periodice in temperatura corpului sau, in cazuri mai severe, problemele pot aparea pe fondul carentelor de vitamina B, C sau de zinc. Pot fi inclusiv consecinta unor infectii fungice.

PUBLICITATE

5. Umflaturile gatului

PUBLICITATE

Acestea sunt o problema frecventa in randul femeilor in preajma varstei de 30 de ani. Pot fi cauzate de infectii sau inflamatii in gat, dar si de unele dereglari ale glandei tiroide, si reclama un consult medical de specialitate!

6. Inrosirea palmelor

PUBLICITATE

Pot fi simptome ale unei reactii alergice sau, in cazurile severe, pot semnala probleme hepatice.

PUBLICITATE

7. Rarirea sprancenelor

Rarirea sau caderea sprancenelor indica dereglari de functionare a glandei tiroide.

PUBLICITATE


8. Picioare reci

PUBLICITATE

Ai auzit pana acum de „boala Raynaud”? Este o boala autoimuna frecventa ce afecteaza irigarea cu sange a extremitatilor corpului, astfel ca picioarele, mainile, nasul si urechile sunt mai tot timpul reci.

9. Roseata fetei

PUBLICITATE

Poate fi o consecinta a schimbarilor bruste in temperatura corpului, dar in unele cazuri poate semnala si existenta unor probleme hormonale, mai ales la femei.

PUBLICITATE

10. Modificari trofice ale unghiilor

Modificarile trofice si de aspect ale unghiilor ofera multe indicii importante despre starea de sanatate a corpului. Daca unghiile devin albe catre margini, este un semn ca suferi de un deficit de calciu.

PUBLICITATE

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]