"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Din pacate, durerea de spate este o afectiune comuna in societatea contemporana, probabil din cauza stilului de viata pe care il ducem, a locurilor de munca pe care le avem si a altor activitati pe care le facem.

Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa si iti poate afecta stilul de viata, intrucat iti limiteaza activitatea si mobilitatea.

Sciatica, sau durerea de spate in zona inferioara este o afectiune, care sincer vorbind, nu se vindeca usor. Cu toate acestea, in continuare iti vom dezvalui 7 lucruri pe care e indicat sa le eviti pentru a ameliora durerea si, in cele din urma, pentru a scapa de ea.

PUBLICITATE

fa asta daca vrei sa scapi de durerile de spateEvita sa te concentrezi asupra diagnosticului

Poate nu esti constient de faptul ca peste 85% din cazurile de sciatica pot fi clasificate ca ” non-specifice”. Asta inseamna ca sursa sau cauza durerii nu poate fi specificata. Testele de diagnostic specifice in cazul acestei afectiuni, pot oferi o imagine detaliata a oaselor, discului si articulatiilor, insa nu exista un test care poate preciza cu acuratete de 100% radacina problemei.


Nu ridica greutati

Ridicarea frecventa a greutatilor constituie una dintre cauzele principale ale durerii sciaticei. Asadar, trebuie sa incerci sa nu mai faci activitati care sa puna presiune asupra spatelui; de exemplu, poti folosi echipament specializat sau poti recurge la o metoda care sa nu te afecteze(in cazul cumparaturilor, poti face apel la un carucior special).

Nu evita miscarea

Stim ca la inceput poate fi dureros, insa exercitiile s-au dovedit utile in aceasta situatie, si este indicat sa fii atent la postura adecvata a corpului. Exercitiile iti vor mentine muschii puternici si vor imbunatati activitatea circulatiei catre articulatii si disc.


Incearca sa nu mai stai cocosat

Pozitia de stat pe scaun neadecvata este una dintre cele mai comune cauze ale acestei probleme. Mai bine zis, presiunea exercitata asupra spatelui in timpul sederii, in pozitie aplecat, afecteaza excesiv articulatiile, muschii si discul, si astfel apare durerea. Pentru a reduce si elimina disconfortul, trebuie sa incerci sa stai pe scaun in pozitia corecta, pe care sa o mentii.

Aplecari repetate

Daca ai tendinta sa faci aplecari repetate, acest lucru poate constitui radacina durerilor tale. Mai bine zis, presiunea exercitata

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!