"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Desi pare putin probabil, oricare dintre noi se poate confrunta uneori cu situatii in care singurele mijloace de salvare sunt telefonul mobil, masina personala sau un bancomat.
Informatiile pe care ti le prezentam in continuare iti pot salva viata literalmente! Desi aceste amanunte sunt efectiv cruciale, prea putini dintre voi le cunoasteti.

Iata o serie de trucuri care te pot scoate din incurcatura la nevoie:

iata ce trebuie sa afli despre bancomate

1. Daca esti fortat sa retragi bani de la un bancomat:

Introdu codul PIN in ordine inversa.

Asadar, daca PIN-ul cardului este 1254, tasteaza 4521. Bancomatul iti va da banii ceruti, dar va interpreta semnalul tau ca pe un strigat dupa ajutor si va alerta imediat politia. Aceasta optiune exista la toate bancomatele, dar prea putini oameni cunosc acest lucru.

2. Cum sa folosesti telefonul mobil pentru urgente:

Desi poate parea greu de crezut, telefonul mobil iti poate salva viata in unele situatii. Iata cum poti alerta politia si serviciul de ambulanta din orice colt al lumii:
Numarul unic pentru situatii de urgenta apelabil din orice colt al lumii este 112. Daca ai o urgenta si te afli in afara ariei de acoperire a retelei tale de telefonie, formeaza 112 si telefonul va cauta in mod automat cea mai apropiata conexiune de retea existenta in zona.

PUBLICITATE

Ecranul telefonului va afisa apoi numerele de urgenta valabile pentru zona in care te afli. Ce este interesant este ca poti apela 112 chiar si atunci cand tastatura telefonului este blocata! Incearca sa te convingi!

3. Daca se intampla sa iti incui cheile in masina:

Exista un truc simplu care rezolva si aceasta problema comuna. Daca se-ntampla sa incui masina cu cheile de contact inauntru si ai o cheie de rezerva acasa, dar te afli la distanta de domiciliu, iata ce pasi trebuie sa urmezi:

Tine telefonul mobil la o distanta cat mai mica de masina si, daca acasa este cineva care are o cheie de rezerva, apeleaz-o ca sa iesi din incurcatura. Persoana respectiva trebuie sa apropie cheia de telefonul mobil si sa apese butonul de deblocare, iar masina se va deschide. Distanta nu are importanta!

4. Daca telefonul mobil ramane fara baterie:

Telefoanele Nokia sunt prevazute cu o baterie de rezerva pe care o pot

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!