"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Milioane de oameni din intreaga lume sufera de diferite boli mentale, cele mai frecvente tulburari psihice fiind anxietatea si depresia. La ora actuala, cel mai complet studiu asupra problemelor de sanatate mintala axat pe masurarea incidentei cazurilor de anxietate si depresie a fost realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Queensland si publicat in revista Psychological Medicine.

 

Dupa o analiza atenta a chestionarelor din 91 de tari diferite, care insumat au cuprins un numar de peste 480.000 de respondenti, s-a descoperit ca, la nivel global, 1 din 13 de persoane sufera de anxietate, si 1 din 21 de persoane se imbolnavesc la un moment dat de depresie majora.

 

Fiecare individ in parte dezvolta propriile sale mecanisme de coping cu privire la afectiunile de ordin psihic. Medicamentele farmaceutice nu sunt intotdeauna singura si nici cea mai buna solutie. In continuare iti vom prezenta o serie de alternative care vizeaza cauzele fundamentale ale problemelor psihice, si nu doar efectele lor.

 

IATA CELE 10 MODURI PRIN CARE POTI PREVENI DEPRESIA SI ANXIETATEA:

 

asa poti preveni depresia si anxietatea

 

1. SCHIMBA-TI TIPUL DE ALIMENTATIE

 

Mai ales in tarile occidentale, alimentatia zilnica este invadata de produse intens procesate si ticsite de chimicale periculoase, care sunt tot mai sarace in nutrienti. Cheia prevenirii si vindecarii bolilor psihice consta in intoarcerea la o alimentatie cat mai naturala.
Odata ce vei fi inceput sa ii furnizezi organismului un aport adecvat de nutrienti din fructe si legume proaspete, nuci, seminte, si amidon, vei incepe sa observi schimbari majore cu privire la tonusul psihic si starea de spirit.

 

2. PRACTICA HOBBYURI CARE SA TE RELAXEZE SI SA TE IMPLINEASCA

 

Viata moderna ne face sa ne concentram toata atentia asupra activitatilor productive, practice, care sa ne asigure castiguri financiare pe termen lung, asa ca neglijam activitatile de petrecere a timpului liber. Suntem atat de centrati pe productivitate incat ajungem sa consideram ridicole unele indeletniciri care ne-ar putea ajuta sa ne relaxam. Muncim pe branci si uitam sa ne mai si jucam.
Daca vrei schimbari pozitive, incepe sa te pui pe primul plan si deconecteaza-te din cand in cand de la activitatile de serviciu pentru cateva activitati de relaxare. Mai mult timp alocat pentru distractie si recreere ar putea elimina complet nevoia de antidepresive si anxiolitice farmaceutice.

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE