"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Studiile efectuate asupra usturoiului atesta eficienta sa terapeutica si il recomanda ca o alternativa ieftina si sigura pentru vaccinuri si medicamentele farmaceutice.

Promisiunile false ale marilor companii farmaceutice si multitudinea de suplimente comercializate agresiv genereaza confuzie in randul cumparatorilor de produse farmaceutice din intreaga lume.

Gustoase, sigure pentru organism, ieftine si cu o eficienta dovedita, multe condimente sunt ridicate la rangul de „alimente salvatoare”. In scopuri terapeutice, unele dintre acestea se foloseau chiar si in antichitate.

Proprietatile vindecatoare ale anumitor remedii din popor au fost recunoscute chiar si de cei mai scrupulosi cercetatori.

Usturoiul are un rol semnificativ in prevenirea si tratamentul a peste 150 de afectiuni, pornind de la ateroscleroza la infectii, de la diabet la cancer, de la intoxicatii cu mercur pana la deteriorari ale ADN-ului.

PUBLICITATE

Extinderea disponibilitatii usturoiului atat in scop alimentar cat si in scop medicinal ar putea preveni milioane de decese in fiecare an.

Lipsa vaccinurilor, infectiile, malnutritia, subnutritia, igiena precara si conditiile insalubre de trai sunt principalele cauze de deces in tarile mai sarace (potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii).

Cresterea disponibilitatii si incurajarea folosirii usturoiului la nivel mondial ar putea reprezenta o initiativa viabila in oferirea unei alternative reale la vaccinurile imunizante.

Usturoiul vs. principala boala letala din tarile sarace

Potrivit experimentelor, usturoiul poate vindeca:

– Aftele bucale

– MRSA – Infectiile cu bacteriile aureus rezistente la meticilina

– Infectiile cu cytomegalavirus

– Pseudomonas aerigonosima

– Infectia cu helicobacter pylori

– Micotoxinele / aflatoxicoza asociata

– Infectiile cu klebseilla

– Infectiile cu candida

– Infectiile cu vibrio

– Infectiile HIV-1

– Infectiile cu clostridium

– Infectiile cu streptococi B

– Infectiile virale: rinovirusul uman, virusul stomatitei veziculoase, virusurile de vaccin, virusurile de tipul 3

Cand vine vorba de proprietatile antiinfectioase ale usturoiului, aceasta cercetare lamuritoare dezvaluie in mod clar adevarata putere a acestui super-aliment.

Usturoiul vs. principalele doua boli letale din tarile dezvoltate

Usturoiul detine potential in tratamentul unui numar de 167 de simptome de boala si, cel mai important, trateaza si previne cancerele si bolile cardiovasculare – cele mai letale doua boli de pe glob.

Printre proprietatile cardioprotectoare ale usturoiului se numara:

1. Creste tesuturile adipoase albe benefice din jurul muschiului cardiac, si scade tesuturile adipoase albe daunatoare

2. Intarzie progresia placii arteriale

3. Moduleaza pozitiv

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE