"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Craciunul este o zi de reflectie, recunostinta, comuniune, bucurie, caldura, daruire, si binefacere. Sarbatoarea Craciunului este deosebita din multe motive, iar in acest an este si mai speciala. Fazele de luna plina genereaza o energie coplesitoare. Soarele si Luna se afla in zodii opuse. 

PUBLICITATE

Desi este un moment de multa incarcatura, aceasta faza de luna plina aduce si o nota de echilibru, yang-ul solar fiind congruent cu yin-ul lunar. Iar atunci cand cele doua energii se suprapun, energia emanata este cu adevarat extraordinara.

ultima luna plina a anului 2015 este chiar de Craciun

PUBLICITATE

Sfarsitul anului ne declanseaza tot felul de emotii. Rememoram evenimentele din trecut, felul in care ne-am schimbat si am crescut, si canalizam esecurile si realizarile in planuri si deziderate pentru noul an. Toate aceste tranzitii ne fac mult mai sensibili in aceasta perioada a anului.

PUBLICITATE

Anul acesta lucrurile vor deveni si mai interesante, intrucat ultima faza de luna plina din 2015 cade chiar de Craciun. Oamenii de pretutindeni asteapta cu entuziasm si nerabdare acest fenomen ce leaga doua evenimente importante. Atunci cand este luna plina, au loc adeseori intamplari bizare si impresionante. Iar de Craciun se intampla lucruri minunate. Coincidenta acestor doua evenimente entuziasmante este o incantare pentru curiosii din intreaga lume.

PUBLICITATE

Fazele de luna plina din luna decembrie sunt speciale prin faptul ca luna rasare aproape de momentul apusului si apune aproape de momentul rasaritului soarelui. Cu alte cuvinte, doar in decembrie luna poate fi observata pe cer pe toata durata noptii.

Si mai interesant este ca acest fenomen nu a mai cazut intr-o zi de Craciun de 38 de ani incoace. Ultima data cand s-a intamplat acest lucru a fost in 1977, si nu se va mai petrece pana in 2034.

PUBLICITATE

Luna are tot felul de interpretari in culturile si religiile lumii. In cultura amerindiana, fiecare luna plina primeste o denumire speciala pentru a marca scurgerea unui anotimp. Luna din decembrie este numita Luna Stejarului, Luna Rece, sau Luna Noptii Lungi.

PUBLICITATE

In cultura budista, importanta lunii pline este legata de mai multe evenimente religioase, cum ar fi nasterea lui Buddha. Aceasta zi marcheaza momentul renuntarii sale ca ascet, al iluminarii sale, al primei sale predici, si chiar al mortii lui. Din aceste motive, faza de luna plina este privita ca fiind

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]