"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Retentia de lichide in organism poarta denumirea de edem. Aceasta problema medicala este caracterizata prin umflarea tesuturilor din diferite zone ale corpului. De obicei, edemele apar in zona coapselor, gleznelor, genunchilor, talpilor, bratelor si mainilor. In anumite cazuri, pot aparea umflaturi si in regiunea fetei, a pieptului si a abdomenului.

PUBLICITATE

iata cum scapi de retentia de apa

PUBLICITATE

• Cauzele aparitiei edemelor

Nu toate cazurile de edem sunt determinate de alte boli subiacente. Unele forme de edeme sunt cauzate de accidentari si raniri, excesul de sare din alimentatie, postura deficitara, sau de o combinatie a acestor factori.

PUBLICITATE

• Tratamente pentru edeme

PUBLICITATE

De regula, formele usoare de edem se retrag de la sine, mai ales daca membrele afectate sunt tinute mai mult timp in pozitie inclinata, astfel incat sangele sa poata circula mai usor inapoi catre inima. 

Cele mai frecvente remedii casnice pentru atenuarea sau vindecarea completa a edemelor sunt:

PUBLICITATE

Dieta fara sare: 

PUBLICITATE

Excesul de sare din alimentatie creste riscul de aparitie a edemelor, intrucat surplusul de sodiu genereaza dezechilibre electrolitice care pot suprasolicita rinichii si, astfel, incuraja retentia de apa. Reducerea sau eliminarea sarii din alimentatie poate ajuta la reducerea edemelor.

Vitamine din grupul B: 

PUBLICITATE

Aceste vitamine solubile in apa joaca un rol important in metabolizarea grasimilor si a proteinelor. Ele contribuie, de asemenea, la regenerarea celulelor sanguine si cerebrale, sprijinind astfel functia sistemului nervos. Deficientele de vitamine din grupul B, in special de vitamina B-1 si B-2, sunt o cauza frecventa a formarii de edeme la nivelul extremitatilor corpului.

PUBLICITATE

Ceai de papadie: 

Papadia detine proprietati medicinale utile in vindecarea afectiunilor hepatice si renale, a hiperaciditatii stomacale, si a problemelor digestive. Este un diuretic natural si ajuta rinichii sa elimine din organism toxinele si excesul de sare si de lichid. De asemenea, papadia este bogata in calciu, potasiu, fier, magneziu si mangan. Evita, in schimb, sa folosesti papadie atunci cand esti alergic la aceasta planta! Poate genera sau agrava anumite alergii, asa ca asigura-te intai ca o poti consuma fara efecte adverse. Alergiile la papadie se pot manifesta prin probleme gastrice si, uneori, planta poate interactiona in mod nedorit cu litiul, anumite medicamente pentru diabet zaharat, respectiv anumite medicamente diuretice fara prescriptie medicala.

PUBLICITATE

Suplimenteaza magneziul prin alimentatie: 

PUBLICITATE

Magneziul este un mineral foarte important pentru organism, fiind

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]