"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Hernia hiatala este o afectiune care presupune iesirea in afara a unei parti mici a stomacului prin diafragma in cavitatea toracica. Diafragma este muschiul lat care separa cutia toracica de cavitatea abdominala.

 

Hernia hiatala este comuna la persoanele de peste 50 de ani, precum si la cele care sufera de obezitate. Cauza exacta a herniei hiatale este inca necunoscuta, insa tesuturile slabite pot reprezenta un factor.

 

Alti factori pot fi presiunea de pe stomac sau a muschilor din jur, schimbari legate de varsta ale diafragmei, precum si conditia genetica de a te fi nascut cu un hiatus largit ( deschidere a diafragmei).

 

Pozitia incorecta atunci cand stam jos, ridicarea greutatilor, obezitatea, fumatul excesiv si stresul prea ridicat pot constitui conditii de risc.

 

trateaza hernia hiatala acasa

 

O hernie hiatala mica da semne sau provoaca simptome in foarte putine cazuri. In orice caz, hernia poate avea simptome ca arsurile de stomac, dureri in piept, dificultati de inghitire, durere abdominala, oboseala, senzatia de balonare dupa masa, gaze intestinale frecvente.

 

Pe langa medicamente, mod de viata si schimbari ale regimului alimentar, in ajutor iti pot veni si remediile simple, facute in casa, care pot alina simptomele herniei.

 

Iata cateva remedii de top pentru tratarea herniei hiatale.

 

A. Apa calda

 

Daca bei apa calda pe stomacul gol dimineata, dupa ce te trezesti, iar apoi faci urmatoarele exercitii, vei reusi sa ajuti hernia sa se retraga dinspre diafragma.

 

1. Imediat dupa ce te-ai trezit, cat inca stai in pat, bea un pahar cu apa la temperatura camerei sau chiar mai calda. Te va ajuta sa relaxezi muschii stomacului si diafragma si sa pui niste greutate in stomac.

 

2. Apoi, ridica-te, intinde-ti bratele in sus si apleaca-le dinspre coate, in asa fel incat sa iti atingi pieptul cu degetele. Acest lucru te va ajuta sa intinzi diafragma si sa deschizi hiatusul.

 

3. Apoi, ridica-te pe degetele de la picioare cat de sus poti, coborand rapid pe calcaie. Repeta miscarea de mai multe ori. Acest lucru va ajuta ca greutatea apei sa traga stomacul in jos.

 

4. In timp ce stai cu bratele ridicate, respira scurt si adanc de cateva ori pe gura ( aproximativ 15 secunde). Diafragma se va stramta, iar golul se va inchide.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.