"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Oxigenul este indispensabil vietii.

 

Cu toate acestea, de multe ori uitam de importanta acestui gaz, sau ajungem sa ii subestimam efectele si proprietatile. Este esential sa ne asiguram ca aerul pe care il respiram este curat si bogat in oxigen.

 

Dar cum sa respiri aer curat cand toate orasele sunt poluate? Afara suntem expusi noxelor, dar putem macar sa transformam locuinta intr-o mica oaza de aer proaspat si curat. Si nu e nevoie neaparat de filtre de aer, pentru ca putem sa apelam la plante. Pe langa faptul ca filtreaza si imbunatatesc calitatea aerului pe care il respiram, acestea sunt ideale inclusiv pentru decorul locuintei.

 

planta care te protejeaza de radiatii

 

Pe langa faptul ca filtreaza aerul, plantele absorb si radiatiile nocive emise de televizoare, si elimina mirosurile toxice emise de vopseluri, solventi si anumiti agenti de curatare. Stiai ca e nevoie de o planta pentru fiecare 25 de m2 de spatiu?

 

Smochinii, ferigile, dracaena si cactusii absorb radiatiile nocive emise de televizoare si mirosurile toxice.

 

Iata cateva plante care ofera o protectie sporita impotriva radiatiilor, a produselor chimice, si a fumului nociv de tigara:

 

• Dracaena

 

Pe langa faptul ca este o planta ornamentala deosebit de aspectuoasa si usor de intretinut, dracaena este foarte rezistenta la diferentele de temperatura. Are nevoie de lumina suficienta, dar trebuie sa ai grija sa o feresti de lumina solara directa, precum si de curent, si trebuie sa o uzi in mod periodic. Dracaena reduce concentratia de formaldehida si neutralizeaza vaporii toxici emanati de agentii de curatare, vopseluri, solventi, spray-uri si deodorante, fiind un minunat purificator natural al aerului.

PUBLICITATE

 

• Ficusul

 

Aceasta planta este ideala pentru locuintele in care se fumeaza. Neutralizeaza fumul de tigara, protejand intreaga familie de efectele sale nocive. Ficusul reduce, de asemenea, concentratia de dioxid de carbon, trielina, monoxid de carbon, precum si de chimicale volatile ale vopselurilor si lacurilor. Este important sa o uzi frecvent si sa ii asiguri multa lumina solara.

 

• Feriga

 

Aceasta planta reduce concentratia de formaldehida din mobilier, cleiuri, vopseluri, detergenti, tesaturi si perdele. Are nevoie de multa umiditate si nu trebuie expusa la lumina solara directa.

 

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...