"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Glanda tiroida joaca un rol destul de important pentru organism, insa in ultimul timp, datorita stresului si proastei alimentatii, tot mai multe persoane sunt afectate de dezechilibrele pe care proasta functionare a glandei le aduce.

 

Aceste dezechilibre pot conduce la serioase probleme de sanatate, din cauza rolului pe care tiroida il joaca in organism.

 

Tiroida este plasata la baza gatului, chiar sub “marul lui Adam”. Ea are forma unui fluture, iar fiecare “aripa” sau lob se intinde spre trahee. Tiroida functioneaza coroborata cu hipotalamusul si hipofiza din creier, pentru a putea asigura corect rolul sau in corp.

 

 

Rolul tiroidei

 

Glanda tiroida este responsabila pentru producerea, inmagazinarea si eliberarea hormonilor in sange. Acesti hormoni sunt T3 ( litoironina) si T4 ( levotiroxina). Ei au legaturi cu fiecare celula din corp si ajuta controlul fiecarei functii a corpului.

 

Daca acesti hormoni nu sunt suficienti, organismul isi incetineste functionare, lucru ce duce la aparitia hipotiroidismului. Pe de alta parte, daca numarul lor este prea mare, se poate instala hipertiroidismul, care presupune functionarea prea rapida, ce dauneaza organismului.

PUBLICITATE

 

Exista cateva motive comune din cauza carora o persoana poate experimenta o disfunctie a tiroidei. Cauza poate fi nivelul scazut de iod, sau alta deficienta nutritionala. Boala Graves este o boala genetica autoimuna, care afecteaza producerea hormonilor tiroidieni. Boala Plummer este o alta boala, care afecteaza producerea hormonilor, creand mase benigne pe tiroida.

 

Vindecarea tiroidei

 

In timp ce exista multe alimente care pot avea atat efecte pozitive, cat si negative asupra tiroidei, se remarca si o veche metoda tibetana, pe care o poti pune in practica aproape oriunde, pentru a imbunatati sanatatea tiroidei.

 

Acest proces in “5 pasi” te poate ajuta sa asiguri sanatatea glandei tiroide, regland nivelul hormonilor tiroidieni.

 

Acest proces se bazeaza pe asigurarea echilibrului energiei sau Qi-ului glandei tiroide.

 

Odata cu deschiderea campului energetic al glandei tiroide, se creeaza echilibrul hipotiroidei si hipertiroidei, avand in vedere ca aceste afectiuni sunt raspunzatoare de echilibrul glandei. In orice caz, practicarea frecventa a acestei metode este necesara pentru asigurarea acestui lucru.

 

Pasul 1: Freaca-ti palmele, pentru a le incalzi, apoi pune-le pe gat, in zona tiroidei, si tine-le asa timp de 10 minute.

 

Pasul 2: Inghite saliva care este in gura, apoi ia cate o inghititura de apa, de trei ori la rand.

 

Pasul 3: Expira, iar in timp ce expiri, apleaca-ti capul si fixeaza-ti barbia in capul pieptului, tinandu-l acolo cateva secunde, fara a inspira. Cand incepi sa inspiri, trage aer adanc in piept, ridica-ti capul si incordeaza muschii gatului cat de mult poti. Pune buza inferioara peste cea superioara si urmareste linia buzei cand ridici capul. Tine capul drept cateva secunde, apoi expira, lasand barbia catre piept.

 

Pasul 4: Avand barbia in piept, misca usor capul la stanga, apoi la dreapta, fara sa ridici barbia. Aceasta miscare actioneaza ca un masaj nemaipomenit pentru glanda tiroida.

 

Pasul 5: Ridica-ti capul in timp ce inspiri, si repeta acest proces de la pasul 3 de 10 ori.

 

Este crucial sa te ingrijesti de tiroida, deoarece tiroida are mare grija de tine!

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE