"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

O practica banala era sa devina fatala pentru aceasta femeie!

Majoritatea persoanelor cu parul lung, indiferent ca sunt femei sau de barbati, apeleaza zilnic la elastice de par pentru a-si prinde parul. Si, atunci cand nu iei dupa tine o geanta de mana, locul cel mai convenabil de a tine elasticul nefolosit este in jurul incheieturii mainii. Aceasta practica simplifica si mai mult prinderea parului in caz de nevoie.

Dar, aparent, acest obicei zilnic aparent banal te-ar putea costa viata intr-o zi, la fel ca in cazul acestei femei.

 

nu mai tine la incheietura elasticul de par

 

Intr-o zi, Audree Kopp – o mama din Louisville, Kentucky – si-a prins, ca de obicei, la iesirea din casa, un elastic de par cu sclipici in jurul incheieturii mainii.

 

Sclipiciul de pe acel elastic, insa, a produs o zgarietura mica pe pielea mainii. Aceasta rana superficiala aproape insesizabila a permis bacteriilor de pe banda elastica sa intre in sange.

 

Primul semn a ceea ce avea sa devina o infectie cu potential letal a fost formarea unei umflaturi tari de marimea unei monede.Ajunsa la dermatolog, femeia a fost linistita ca ar fi vorba de o infectie banala, si a fost trecuta pe o cura cu antibiotice.

PUBLICITATE

 

Dar, cand s-a trezit a doua zi, Kopp a devenit pe deplin constienta ca situatia ei era, de fapt, mult mai complicata de atat. Inainte de a intra in detaliile simptomelor resimtite de ea in dimineata respectiva, te avertizam ca aceste imagini au caracter explicit.

 

Dupa cum s-a depistat ulterior, femeia a fost la un pas de septicemie.Rana capatase un aspect asemanator unei muscaturi severe, iar la doilea control, medicii au fost uluiti de faptul ca infectia nu se extinsese catre oase si tendoane.

 

Dr. Amit Gupta, unul dintre membrii echipei medicale care a supus-o pe Kopp unui nou consult, avertizeaza asupra riscurilor mari de infectie aferente practicii de a transporta benzile elastice pentru par pe incheietura mainii.

 

 

Kopp vrea ca povestea ei sa fie cat mai mediatizata. „Va rog, distribuiti mai departe aceste lucruri”, scrie ea, „pentru ca sunt convinsa ca majoritatea dintre voi purtati la fel aceste elastice atunci cand va purtati parul desfacut.”

 

E o nebunie curata sa te gandesti ca un obicei banal atat de frecvent ar putea duce la o astfel de infectie. Ce sa mai vorbim atunci despre celelalte obiceiuri zilnice? Fii vigilenta si ai mare grija de sanatatea ta.

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE