"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Prin procesul de lacrimare sunt eliberate emotiile negative, plus ca lacrimile reprezinta o forma de aparare impotriva bacteriilor sau reactiilor la chimicale.

 

Lacrimile nu reprezinta un semn de slabiciune, sau un semn rau.

 

Iata de ce este indicat sa permiti lacrimarea din cand in cand!

 

Lacrimile purifica ochii!

Lacrimile se comporta ca antibiotic natural si pot distruge 95% din bacteriile daunatoare, in numai 5 minute.

Lacrimile imbunatatesc vederea!

Membrana oculara poate fi deshidratata, si astfel apar consecinte asupra vederii, rezultatul fiind o imagine incetosata. Atunci cand plangem, lacrimile asigura umiditatea membranei, imbunatatind vederea.

Lacrimile elibereaza toxinele!

In anii 1980, medicul William Fey de la Centrul Medical Ramzey din Minneapolis, a descoperit ca structura chimica a lacrimilor depinde de factorul care le cauzeaza. Asadar, lacrimile reflexive ( cauzate de taierea cepei) sunt formate din 98% apa, in timp ce lacrimile emotionale sunt pline de prolactina, hormonul stresului.

PUBLICITATE

Lacrimile ofera consolare

Ceea ce este interesant in legatura cu plansul e faptul ca dupa ce plangi, activitatea anumitor parti din sistemul nervos( responsabile de calmarea organismului dupa un eveniment stresant si de incetinire a batailor inimii) creste.

Cercetatorii au descoperit ca plansul creste nivelul hormonului de fericire – oxitocina – prevenind astfel eliberarea hormonului de stres -cortizol. In plus, plansul elibereaza endorfine, hormoni care sunt eliberati in timpul activitatii fizice sau in timpul sexului. De aceea ne simtim mult mai bine dupa ce plangem.

Lacrimile ofera eliberare emotionala si ne ajuta sa empatizam!

Controlarea emotiilor prin intermediul plansului ne ajuta sa ne continuam vietile mai usor. Plansul scoate la iveala instinctul de protejare si este ca un fel de cerere de ajutor. De fapt, cand oamenii vad pe cineva plangand, instinctul lor protector se activeaza si vor sa consoleze persoana respectiva. Astfel, vulnerabitatea ne ajuta sa empatizam cu cei din jur.

Lucruri interesante despre..lacrimi!

Conform unor studii, femeile plang mai des decat barbatii, chiar de 4 ori mai mult decat barbatii, dar se pare ca atat femeile cat si barbatii plang in mod egal cand vine vorba de momente din viata, relationate cu pierderea unei persoane dragi, a explicat profesorul Ad Vingerhoets, psiholog si lider conducator al departamentului care studiaza plansul, la Universitatea Tilburg din Olanda.

Interesant e faptul ca barbatii plang la evenimente fericite, in timp ce femeile plang la cele nefericite. Conform expertilor, aceasta diferenta se datoreaza hormonilor. Testosteronul previne lacrimarea, in timp ce prolactina stimuleaza empatia si lacrimile.

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE