"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

poate provoca anxietate; desi este destabilizant, nu pune totusi in pericol sanatatea.”


5# Deteriorarea memoriei

PUBLICITATE

Un alt efect secundar al bufeurilor este slabirea memoriei. Dr. Philip Sarrel afirma ca „Memoria pe termen scurt este afectata in mod direct de bufeuri.” De fapt, problemele de memorie si de concentrare sunt cauzate mai degraba de stres decat de fluctuatiile hormonale. Iti poti pastra acuitatea mentala rezolvand puzzle-uri, jucand sah, sau citind.


PUBLICITATE

6# Crestere in greutate

Potrivit unui studiu din Jurnalul American de Epidemiologie, nu exista nici o legatura directa intre cresterea in greutate cauzata de menopauza si schimbarile hormonale. De fapt, principalii factori contributori sunt lipsa de activitate fizica si incetinirea metabolismului. Mentinerea unui stil de viata sanatos, care include exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata, poate preveni ingrasarea.

PUBLICITATE

7# Probleme legate de actul sexual

PUBLICITATE

Lasand la o parte uscaciunea vaginala cauzata de menopauza prin scaderea nivelurilor de estrogen, sexul poate deveni chiar mai placut, deoarece se elimina teama de o eventuala sarcina. Exista modalitati eficiente de a rezolva problema uscaciunii vaginale, in special prin folosirea de lubrifianti precum Astroglide, KY Jelly si silicon. Uleiul de cocos poate fi folosit si el ca o alternativa naturala pentru lubrifiantii farmaceutici.

Expertii in domeniu recomanda folosirea terapiei hormonale sub forma de unguente cu doze mici de substante active cum ar fi Estrace, Vagifem, Premarin sau Estring (inel vaginal cu doza redusa de steroizi sexuali contraceptivi), care restabilesc nivelul de estrogen la nivel local. Aceste unguente pe baza de prescriptie medicala nu numai ca restabilesc fluxul de sange la nivelul vaginului, ci regenereaza si imbunatatesc elasticitatea tesutului vaginal.

PUBLICITATE

8# Vitamina E poate reduce bufeurile

PUBLICITATE

Aproape 90% dintre femeile aflate la menopauza sufera de bufeuri, ce pot aparea si de 10 ori pe zi. Potrivit Dr. Yen Tran de la spitalul St. Joseph din Orange, California, „Femeile simt de obicei caldura extrema in partea superioara a corpului, in special in zona fetei, a gatului si in piept, aceste simptome persistand, de regula, intre 1 si 5 minute.” Din fericire, insa, exista un remediu natural eficient impotriva acestei probleme legate de menopauza: vitamina E. „Studiile arata ca administrarea a 800 UI de vitamina E zilnic poate reduce bufeurile pana la unul pe zi”, adauga dr. Yen Tran.

Despre Autor:

PUBLICITATE

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]