"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Mykayla Comstock a fost depistata cu cancer la varsta de sapte ani, diagnosticul stabilit fiind leucemie limfoblastica acuta de celule T. In urma cu trei ani, insa, medicii au confirmat intrarea pacientei in stare de remisie.

Cu toate ca familia ei lauda efectele vindecatoare ale consumului de canabis, care in acest caz s-a dovedit salvator pentru fiica lor Mykayla, si ale carui proprietati de eradicare a celulelor canceroase au fost confirmate stiintific la testele de laborator, FDA (Agentia pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor) inca refuza sa aprobe utilizarea canabisului in terapiile anticancer.

 Mykayla a inceput sa manifeste simptome in urma cu trei ani, printre care si tuse superficiala, dureri generalizate, febra, transpiratii nocturne, si eruptii cutanate raspandite peste tot de-a lungul picioarelor. Crezand initial ca Mykayla capatase o infectie bacteriana in gat, doctorul a trecut-o pe o cura de antibiotice, iar starea fetitei nu s-a ameliorat. Un alt medic a depistat o formatiune tisulara de dimensiuni mari la nivelul pieptului, care apasa direct pe organele interne. Dupa mai multe punctii rahidiene si biopsii de maduva osoasa, Mykayla a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica cu celule T.

Pentru a contracara simptomele generate de chimioterapie, printre care si greata, pierderea poftei de mancare si agitatie, mama fetitei, Erin Purchase, a inceput sa-i administreze zilnic cate un gram de ulei de canabis. Mykayla ia de regula canabisul sub forma de capsule sau consuma negrese preparate la cuptor folosind unt cu marijuana, potrivit healthycures.org.

Potrivit legislatiei statului Oregon, pacientii pediatrici diagnosticati cu cancer au dreptul sa isi trateze cu marijuana medicala simptomele de cancer si efectele adverse ale chimioterapiei cu conditia sa detina acordul scris al parintilor si avizul medicului curant. Chiar daca tatal ei, Jesse Comstock, se declara ingrijorat de efectele de lunga durata pe care consumul de canabis le-ar putea avea asupra fiicei sale, mama Mykaylei isi pune toate sperantele in proprietatile terapeutice salvatoare ale plantei.

PUBLICITATE

Conform declaratiilor Institutelor Nationale de Sanatate (NIH), canabisul a fost reexaminat in cadrul studiilor clinice, cercetatorii concluzionand ca ar putea contribui la combaterea simptomelor de cancer si a efectelor adverse ale terapiilor anticancer. Canabisul s-a dovedit inclusiv eficient in eliminarea celulelor canceroase in studiile de laborator. Cu toate ca FDA a autorizat doua canabinoide (dronabinol si nabilona) pentru prevenirea si tratarea simptomelor de greata si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE