"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Un neurochirurg de la Harvard confirma existenta vietii de dupa moarte

 

Multe persoane care au trecut prin experiente de moarte clinica si care au fost readuse ulterior la viata au relatat lucruri uimitoare despre lumea de dincolo. Una dintre cele mai intense si mai uluitoare experiente de acest fel a fost traita de dr. Eben Alexander, un neurochirurg in varsta de 62 de ani de la Universitatea Harvard. Iata povestea lui, care sfideaza orice explicatie stiintifica.

 

exista viata dupa moarte

 

Asemenea multor colegi de breasla, dr. Alexander nu credea in conceptul existentei unei vieti dupa moarte sau cel al existentei spiritului. La fel ca ceilalti sceptici, acesta considera mai demult ca toate relatarile despre experientele unei vieti de apoi ar fi de fapt halucinatii sau pure fabulatii.

 

Asta pana cand s-a imbolnavit de meningita bacteriana, in urma carei boli a intrat in coma pe o perioada de 7 zile. Pe parcursul acestor 7 zile, medicul a trait experiente care aveau sa-i schimbe radical perceptia asupra vietii si a mortii.

 

Dupa trezirea din coma, dr. Alexander a hotarat sa-si treaca experientele pe hartie, publicand astfel un volum ce avea sa devina ulterior un best-seller in New York, intitulat „Dovada existentei raiului”. In cartea sa, medicul explica faptul ca viata lumeasca, cea traita pe Pamant, este doar un test care ii permite sufletului uman sa se dezvolte si sa evolueze prin ducerea unei existente pline de iubire si compasiune.

 

In continuare iti impartasim o selectie a celor mai importante idei ilustrate de dr. Alexander in cartea sa!

PUBLICITATE

 

• Experientele traite in viata de apoi au fost foarte vii si realiste, parand chiar mai reale si mai intense decat orice experienta lumeasca;

 

• Esenta vietii de apoi consta in sentimentele de iubire, care anuleaza practic orice forma de existenta a raului. Cheia intelegerii Universului consta in gasirea acestei forme de iubire deplina.

 

• Comunicarea era posibila doar la nivel telepatic, si nu implica folosirea de cuvinte. Toate intrebarile erau adresate si primeau raspuns pe cale telepatica.

 

Principalul lucru pe care medicul l-a subliniat in cartea sa cu privire la taramul spiritual este ca aceasta lume de dincolo este invaluita de o forma de iubire neconditionata si apreciere plenara si absoluta. Iubirea plenara si absoluta de dincolo, de natura dumnezeiasca, se rasfrange asupra tuturor.

Dr. Alexander aprofundeaza descrierea acestei forme de iubire, subliinind faptul ca ea constituie temelia tuturor lucrurilor ce ne inconjoara. Iar aceasta se manifesta prin dragostea obisnuita fata de partenera/partenerul de viata, copiii nostri, si chiar fata de animalele noastre de companie, nefiind o notiune abstracta incomprehensibila. Aceasta forma de iubire nu cunoaste limite si este complet altruista, fiind cea mai puternica si mai pura forma de dragoste existenta.

 

Iubirea este singura realitate de dincolo, singurul adevar guvernator, iar acei oameni care nu pot cuprinde aceasta notiune nu pot manifesta ori intruchipa vreodata forma de iubire neconditionata pe care medicul ar fi trait-o in experientele sale din lumea de dincolo.

 

Acestea sunt punctele principale ale experientei medicului, iar acum ne vom indrepta atentia catre credibilitatea afirmatiilor sale. Pe durata starii sale de coma, neocortexul barbatului era complet inactiv, astfel ca fenomenul nu are nicio explicatie logica, stiintifica. In volumul publicat, dr. Alexander respinge 9 explicatii stiintifice despre experienta traita.

 

Explicatii naturaliste ale fenomenului

 

Deoarece unele dintre cele 9 explicatii stiintifice demontate de medicul neurochirurg sunt mult prea complicate pentru neavizati, ne vom concentra doar asupra a 5 dintre acestea:

 

1. Prima explicatie este ca s-ar fi activat un program al trunchiului cerebral primitiv pentru a scuti corpul de durerea si suferinta experientei mortii. Dar acest lucru nu explica intensitatea experientelor si intiparirea in memorie a evenimentelor traite dincolo.

 

2. Urmatoarea explicatie este ca medicul ar fi readus in planul constiintei amintiri inexacte din partile mai profunde ale sistemului cerebral, cum ar fi amigdala, care este protejata de invelis cerebral impotriva inflamatiei. Totusi, nici aceasta explicatie nu justifica natura atat de vie si de interactiva a amintirilor sale.

 

3. Eliberare brusca de DMT. DMT-ul este de fapt o forma naturala de serotonina, care s-a dovedit ca declanseaza viziuni. Medicul mentioneaza ca ar fi avut experiente legate de acest tip de serotonina, (in urma consumului de LSD in tinerete) si ca a vazut multi pacienti manifestand viziuni specifice acestei substante, dar ca nici aceasta explicatie nu poate fi luata in calcul. El sustine ca trairea acestei ultra-realitati necesita un neocortex auditiv si vizual activ pentru generarea unor experiente atat de vii si de intense. In cazul sau, insa, coma de 7 zile i-a afectat neocortexul, adica exact nivelul la care serotonina din nucleii rafeului trunchiului cerebral ar fi putut declansa astfel de experiente auditive si vizuale. Dar din moment ce pe durata perioadei de coma prelungita cortexul lui nu a fost functional, nu este posibil ca DMT-ul sa fi fost responsabil pentru aceste fenomene.

 

4. O alta explicatie ar fi un fenomen de resetare a neocortexului – sau o declansare aleatorie in cortexul non-functional a unor amintiri vechi restructurate si fragmentare, fenomen care se poate petrece la reactivarea brusca a cortexului dupa o perioada mai lunga de inactivitate cauzata de anumite boli, printre care si meningita. Dar nici aceasta explicatie nu poate fi acceptata in contextul amintirilor foarte vii si detaliate descrise de neurochirurg.

 

5. Ultima explicatie pe care o vom lua in calcul ridica problema generarii unor amintiri atipice prin intermediul unui canal vizual arhaic, o relicva evolutiva inactiva acum la om. Desi acest canal cerebral este inca folosit de catre pasari, la oameni se activeaza doar in cazuri de cecitate corticala. Acest lucru nu explica, insa, nici el ultra-realitatea traita de barbat pe plan audio-vizual.

 

Experientele de viata dupa moarte ale dr. Alexander sunt cu atat mai credibile cu cat barbatul relateaza toate aceste fenomene din postura de medic neurochirurg. Chiar si din perspectiva unui specialist in domeniu, medicul recunoaste insa ca experientele traite nu pot fi explicate stiintific.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE