"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Plicurile cu silicon, pe care le gasim adeseori in cutiile de incaltaminte, ajung la gunoi pentru ca le consideram inutile, sau chiar toxice.

Adevarul este nu exista nimic toxic in ele. Sunt umplute cu o substanta numita dioxid de silicon, care nu trebuie mancata, insa poate fi de folos in gospodarie. Ele sunt niste saculete nontoxice, care vor usca orice din jurul lor.

Iata cum le poti intrebuinta:

nu arunca aceste pungi

1. Pune-le in rucsacul de sala

Scopul principal al acestor pliculete este sa absoarba umezeala extra si sa protejeze incaltarile. Locul preferat al bacteriilor este cel intunecat si umed, asa ca ele iti pot fi de ajutor in eliminarea umezelii din rucsacul de sala. Deasemenea, ele pot elimina si mirosul neplacut.

2. Pune-le intre prosoape

Elimina umezeala si mirosul neplacut al prosoapelor punand cateva plicuri de silicon in cabina de dus.


3. Face aparatul de ras sa dureze mai mult

In loc sa iti lasi aparatul de ras prin baie, unde tot timpul este umezeala, pune-l intr-un recipient de plastic cu cateva plicuri cu silicon. Il va face sa dureze mai mult.


4. Salveaza-ti telefonul cazut in apa

Daca telefonul tau cade in apa si se uda, in loc sa il pui intr-un borcan cu orez, incearca acelasi lucru cu plicurile de silicon. Umple un borcan cu ele si pune-ti telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.

5. Adio geamuri ale masinii aburite

Cu siguranta preferata mea este aceasta, avand in vedere ca geamurile aburite ale masinii imi dau multa bataie de cap, mai ales in aceasta perioada rece. Acest lucru functioneaza la orice masina; te va salva cu siguranta in timpul iernii. In loc sa astepti ca aerul conditionat sa isi faca treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o vesnicie, pune niste plicuri cu silicon langa geam imediat. Vei vedea ca maine ferestrele tale nu vor mai fi incetosate. Este cea mai rapida metoda si vei castiga 10 minute, timp pe care il foloseai ca sa le cureti.

6. Protejeaza-ti pozele vechi

De obicei, pozele vechi se deterioreaza odata

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.