"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Curcuma (turmericul) se numara cu siguranta printre cele mai eficiente suplimente nutritive existente.

Mai multe cercetari atesta beneficiile majore ale plantei asupra creierului si a intregului organism. Curcuma este folosita pentru artrita, arsuri la stomac (dispepsie), dureri de stomac, diaree, flatulenta, balonare si lipsa poftei de mancare, icter, probleme hepatice, precum si impotriva cancerului. Studiile recente au confirmat insa faptul ca si ghimbirul detine potential in tratamentul cancerului.

planta mai eficienta decat medicamentele

Cercetatorii de la Universitatea din Georgia au descoperit ca ghimbirul poate reduce dimensiunea cancerului de prostata cu 56%.

Un alt studiu a aratat ca ghimbirul este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia in tratamentul cancerului de san. Dar celulele stem canceroase pot provoca un spectru larg de tumori, nu doar tumori mamare. Aceste celule se fac responsabile pentru aparitia multor subtipuri de celule ce pot genera colonii tumorale. Desi celulele canceroase alcatuiesc doar 0,2% pana la 1% din masa tumorala, ele sunt aproape „nemuritoare”. Asta pentru ca celulele stem se pot reconstrui, de aceea fiind asa de rezistente la chimioterapiile conventionale. In plus, se divid cu usurinta si pot forma noi colonii tumorale.

Singura modalitate de a invinge boala consta in distrugerea celulelor stem canceroase din interiorul tumorii. Un nou studiu a demonstrat ca o substanta continuta de ghimbir, cunoscuta sub numele de shogaol, intruchipeaza un anticancerigen foarte puternic. Acest ingredient ia nastere la fierberea sau uscarea radacinii de ghimbir, si detine un potential deosebit in lupta impotriva cancerului, fiind chiar superior chimioterapiei. Cercetatorii au descoperit si ca acest compus ataca exclusiv celulele canceroase, lasand neatinse celulele sanatoase ale corpului. De aceea este extrem de sigur si nu genereaza efecte adverse, spre deosebire de alte tratamente pentru cancer cu toxicitate crescuta.

In cazurile de cancer mamar, substanta shogaol modifica semnificativ ciclul celular, ducand la moartea rapida a celulelor canceroase. De asemenea, previne formarea de noduli cancerosi. Si asta nu e tot! Acelasi studiu recent a constatat si ca substanta 6-shoagol este de 10.000 de ori mai eficienta in distrugerea celulelor stem canceroase decat chimioterapia conventionala stopand activitatea tumorala si lasand celulele sanatoase neafectate.

PUBLICITATE

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele
pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa:healthyaeon.Pe Razvan

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE