"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Stiai ca pozitia in care sa dormi poate spune multe despre personalitatea ta? Dar oare ce reiese din felul in care dormi impreuna cu persoana iubita?


Iata ce ne dezvaluie felul in care dormi impreuna cu perechea ta.

iata ce arata pozitia in care dormi despre tine si partenerul tau

• Lingura

Aceasta este cea mai comuna pozitie de somn pentru toate cuplurile, dar mai ales pentru persoanele casatorite pe o perioada cuprinsa intre trei si cinci ani. Potrivit psihiatrului Samuel Dunkell, „Atunci cand o femeie preia pozitia posterioara, inseamna fie ca este mai deschisa catre nevoile partenerului, fie ca partenerul este cel care necesita mai multa atentie si sprijin emotional.” „Aceasta pozitie de dormit nu este neaparat erotica, ci mai degraba formeaza o ‚matca’ ocrotitoare si reconfortanta”, afirma Shirley P. Glass, medic psiholog si consilier marital.

• Imbratisarea din luna de miere

Dintre toate, aceasta este cea mai intima, dar si cea mai putin frecventa pozitie de dormit pentru cupluri. Coincide, de regula, cu perioadele de iubire intensa sau de conexiune profunda, fiind cel mai des intalnita in faza de inceput a unei relatii. Unele cupluri mentin aceasta pozitie de dormit pe tot parcursul relatiei, chiar daca sentimentele nu mai sunt la fel de puternice ca la inceput dar, potrivit psihoterapeutului New Yorkez Elizabeth Flynn Campbell, „mai mult din motive de dependenta si sprijin reciproc decat din motive sentimentale”.

• Pozitia tiglelor (de pe acoperis)

Potrivit lui Samuel Dunkell, este o pozitie destul de des intalnita. De regula, unul dintre parteneri sta intins pe spate, iar celalalt sta asezat cu capul pe umarul acestuia/acesteia, ceea ce denota faptul ca cel din urma este mai dependent si mai supus. Shriley P. Glass remarca „gradul ridicat de incredere investit in partenerul care ofera sprijin”, din moment ce aceasta pozitie de cuibarire denota „prietenie stransa si nevoie de protectie.”


• Leaganul iubitei

O versiune ceva mai reliefata a pozitiei intime de mai sus, „leaganul iubitei” presupune si strangerea in brate a partenerei pe langa sprijinirea capului acesteia. Pozitia denota multa intimitate, afectiune, grija si delicatete, consolidand sentimentele de protectie si siguranta.

PUBLICITATE


• Imbratisarea piciorului

Aceasta pozitie este ideala pentru stabilirea unui contact fizic indirect. Un astfel de contact ocazional poate sa denote o lipsa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE