"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Ai remarcat cum, in ultima vreme, tot mai multi oameni, chiar si foarte tineri, se imbolnavesc de afectiuni cronice, de cancer sau de boli autoimune? Desi este un mecanism complex inzestrat cu ample capacitati de regenerare, organismul uman are si el slabiciunile lui.

 

Una dintre aceste slabiciuni o constituie expunerea repetata la toxinele de mediu, care pot duce la restructurarea materialului genetic, provocand astfel numeroase imbolnaviri.

 

detoxifica organismul imediat

 


Dereglarile genetice pot fi cauzate inclusiv de stres, de superficialitate spirituala, perturbatori hormonali, paraziti, virusuri, bacterii, zahar, carbohidrati rafinati si contaminanti alimentari precum pesticidele, metalele grele samd. Corpul si spiritul formeaza un tot unitar, asa ca un tratament eficient trebuie sa se adreseze ambelor laturi.

 

Sistemul imunitar este extrem de eficient in eliminarea toxinelor prin mecanisme de aparare precum transpiratia, febra, diareea si varsaturile. In schimb, atunci cand expunerea la toxine este continua, riscul de aparitie a bolilor autoimune creste simtitor.

 

Bolile autoimune sunt afectiuni in care sistemul imunitar incepe sa atace celulele sanatoase ale corpului. Sistemul imunitar devine hiperactiv si ataca continuu celulele normale, pe care le percepe ca pe o amenintare.

PUBLICITATE

 

Multe boli autoimune sunt declansate de factori dietetici precum zaharul, graul, pesticidele, glutenul, metalele grele si organismele modificate genetic, ce provoaca dilatatie celulara si dezechilibre de pH.

 

Blocantele de acid precum Pepcid, Nexium, Prilosec, sau dietele echilibrante, pot creste pH-ul peste valoarea de 3, prag la care in corp nu se mai elibereaza deloc pepsina. Pepsina este o substanta esentiala pentru metabolizarea proteinelor.

 

Proteinele in exces se scurg prin peretele intestinal permeabil, unde alerteaza sistemul imunitar, care le eticheteaza ca fiind corpi straini. Ori de cate ori cand se petrece acest lucru, sistemul imunitar devine hiperactiv, generand inflamatii.

 

Inflamatiile sunt reactia naturala de aparare a organismului pe termen scurt, dar in aceste cazuri pot duce la afectiuni cronice pe termen lung.

 

Iata cateva exemple de boli autoimune:

 

• Sange – Leucemie, lupus, boli hemolitice

 

• Sistem nervos – Neuropatie diabetica si neuropatie periferica

 

• Sistem muscular – Fibromialgie, distrofie musculara

 

• Tiroida – Tiroidita Hashimoto tiroidiene, boala Graves

 

• Creier – Scleroza multipla, autism, sindrom Guillain-Barré (cauzat de vaccinuri antigripale sau de virusuri)

 

• Oase – Artrita reumatoida, spondilita anchilozanta, polimialgie reumatica

 

• Plamani – Granulomatoza Wegener, astm

 

• Tractul gastro-intestinal/pancreas – Boala celiaca, sindromul colonului iritabil, Crohn, colita ulcerativa, diabet

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...