"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × one =

14 − five =

Un articol de Cristian Iacov

Exista o metoda prin care poti interveni prompt atunci cand cineva se sufoca si ramane fara aer. Este vorba de „manevra Heimlich”, o metoda de prim-ajutor utilizata pentru a preveni sufocarea unei persoane care se ineaca cu fragmente alimentare ce obstructioneaza laringele.

 

Aceasta manevra presupune compresia diafragmei prin smucirea cu putere a victimei.

 

 

cum te salvezi singur atunci cand te ineci

Pentru a salva viata unei persoane in astfel de cazuri, trebuie sa intervii imediat. Pozitioneaza-te in spatele victimei si infasoara-ti bratele in jurul taliei acesteia, imediat sub coaste. Asaza una dintre palme in jurul taliei victimei si formeaza un pumn cu degetul mare pozitionat deasupra ombilicului.

 

Asaza cealalta palma peste pumnul inchis si executa mai multe compresiuni puternice in sus strangand totodata bine abdomenul victimei. Sub presiunea creata, fragmentele de alimente sunt eliminate din gat, iar respiratia revine treptat la normal.

 

Dar cum trebuie sa procedezi atunci cand te ineci si nu este nimeni in preajma sa te ajute?

 

 

Daca se intampla sa te sufoci si nu se afla nimeni prin preajma ca sa iti poata sari in ajutor, plaseaza podul palmei sau pumnul uneia dintre maini in zona epigastrica, chiar sub cutia toracica. Acopera pumnul format cu palma celeilalte maini si apasa diafragma cu toata puterea de jos in sus, sau loveste-te cu putere in aceasta zona.

 

Nu-ti fie frica sa imprimi forta in lovitura, chiar daca te alegi cu o vanataie. Metoda iti va salva viata, asa ca nu sta pe ganduri in astfel de cazuri.

 

Daca aceasta prima metoda esueaza, apleaca-te peste un scaun, pozitioneaza zona epigastrica pe suprafata tare a acestuia si impinge diafragma cu toata puterea de jos in sus.

 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Sursa:justhealthylifestyle. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.