"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Polipii intestinali sunt excrescente mici pe peretele interior al colonului (intestinului gros) sau al rectului. Acestia sunt frecvent intalniti, afectand o mare parte a populatiei, si nu se manifesta, de regula, prin niciun simptom. Polipii au de obicei o dimensiune mai mica de 1 cm desi, in anumite cazuri, pot masura pana la cativa centimetri.

Care sunt cauzele aparitiei polipilor intestinali?

remedii impotriva polipilor intestinali

Polipii intestinali sunt foarte raspanditi in tarile dezvoltate; se considera ca una din trei persoane cu varsta de peste 70 de ani sufera de aceasta boala. Exista mai multi factori declansatori, dintre care cei mai importanti sunt factorii ereditari, bolile inflamatorii intestinale precum boala Crohn si colita ulcerativa, obezitatea, constipatia cronica, sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de alcool si dieta necorespunzatoare (lipsa de fibre, excesul de grasimi si alimentele procesate industrial).

Functia colonului

Colonul este segmentul final al tubului digestiv care comunica direct cu intestinul subtire, de unde primeste materie procesata din care absoarbe apa si sare. In colon rezida numeroase bacterii care au scopul de a sintetiza vitaminele pe care organismul le absoarbe in sange. Avand in vedere ca este una dintre principalele organe responsabile pentru detoxifiere, buna functionare a colonului este esentiala pentru sanatatea intregului corp.

Substantele nocive, unele bacterii, aditivii alimentari, pesticidele, poluantii de mediu, chimicalele si reziduurile medicamentelor, sunt filtrate printr-un proces de detoxifiere interna, iar apoi eliminate prin intestinul gros. Dar expunerea excesiva la toxinele din aer, alimente si apa, abuzul de alcool si cofeina, precum si aportul insuficient de alimente cu continut de fibre pot determina tulburari ale colonului si cauza, mai departe, numeroase boli si afectiuni.

Simptomele polipilor intestinali

De regula, polipii nu genereaza niciun fel de simptome. Atunci cand se manifesta, insa, simptomele pot include:

PUBLICITATE

• Scaune cu sange

• Diaree (rar)

• Oboseala cauzata de hemoragii interne lente pe perioade indelungate

Analize si teste medicale pentru depistarea polipilor colonici

Medicul specialist poate desfasura un examen rectal pentru a depista prin palpare polipii de dimensiuni mari. Alte mijloace de depistare a polipilor, indiferent de dimensiuni, sunt:

• Clisma cu bariu

• Colonoscopia

• Sigmoidoscopia

• Proctocultura pentru boli sanguine ascunse

• Colonoscopia virtuala

Remedii naturiste:

Legumele crucifere precum varza, conopida si broccoli-ul, ofera protectie impotriva cancerului de colon. Vitaminele C si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE