"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 + sixteen =

20 − 9 =

Un articol de Maya

In anul 1831, profesorul Touery a baut, in prezenta colegilor sai de la Academia Franceza de Medicina, o doza letala de stricnina si, spre marea lor surpriza, a supravietuit. Asta pentru ca Touery a neutralizat imediat otrava cu carbune activ.

 

carbunele activ trateaza ficatul

 

Carbunele activ este un mijloc excelent pentru curatarea urgenta a tractului gastro-intestinal. De fapt, in astfel de cazuri, se numara chiar printre cele mai eficiente remedii existente, putand fi utilizat pentru neutralizarea unui spectru larg de substante toxice.

 

Carbunele activ reduce absorbtia substantelor otravitoare cu pana la 60%. El este alcatuit dintr-o substanta poroasa, asemanatoare texturii buretelui, si contine carbon natural in diferite forme. Denumirea de „carbune activ” deriva din faptul ca este tratat chimic cu oxigen.

 

Ca urmare a tratamentului cu oxigen, carbunele capata o porozitate ridicata. Procesul de activare se desfasoara la temperaturi foarte inalte, motiv pentru care carbunele activ este alcatuit aproape in intregime din compusi de carbon. Compozitia chimica a carbunelui este foarte asemanatoare celei specifice grafitului. Porozitatea crescuta a materialului astfel tratat transforma carbunele intr-un mediu cu proprietati absorbante si catalitice exceptionale.

 

O lingurita de carbune activ are o suprafata desfasurata de aproximativ 300 de metri patrati si este suficienta pentru a absorbi si elimina din organism diferite toxine, metale grele, chimicale, medicamente, morfina si pesticide.

 

Aria de folosinta a carbunelui activ si proprietatile benefice ale acestuia:

 

• Intoxicatiile cu diferite substante chimice, medicamente, metale grele toxice, alcaloizi

 

• Detoxifierea intregului organism

 

• Toxiinfectii alimentare

 

• Tratarea durerilor de stomac provocate de indigestie, balonare sau diaree.

 

• Indepartarea mirosurilor corporale neplacute si improspatarea respiratiei

 

• Hepatita acuta si cronica virala

 

• Sindrom de sevraj (de regula, cauzat de alcool, si nu de droguri)

 

• Intoxicatii cauzate de chimioterapie sau radioterapie

 

• Diferite afectiuni ale pielii

 

• Inflamaţie

 

• Reducerea colesterolului, trigliceridelor si a lipidelor serice.

 

Carbunele activ NU absoarbe din corp si nutrientii. In cartea sa, Carbunele activ, David O. Cooney relateaza rezultatul unui experiment: „La sase luni dupa adaugarea sa in alimentatia unei populatii de oi, carbunele nu a provocat nicio diminuare a substantelor nutritive, comparativ cu oile din grupul de control.

 

Carbunele nu a influentat cu nimic compozitia sangelui sau nivelurile urinare de calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor anorganic, potasiu, sodiu, zinc, creatinina, acid uric, uree, fosfataza alcalina, proteina totala sau pH urinar.”

 

Carbunele activ se foloseste adeseori la fabricarea de produse pentru detoxifiere. Este disponibil in comert in diverse forme, dar mai ales sub forma de praf, solutie lichida si comprimate masticabile.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.