"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Conform unor statistici realizate in Marea Britanie, peste 90% dintre buretii de vase folositi in casa contin o concentratie mare de bacterii. Daca se tine cont de faptul ca aceste bacterii reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatate, atunci situatia este alarmanta.

 

 

iata cum opresti raspandirea bacteriilor in buretele de vase

Expertii britanci de la Global Hygoene Council au descoperit ca peste 85% dintre persoane nu spala buretele de vase la o temperatura suficient de mare pentru a distruge bacteriile.

 

Dupa cum a demonstrat cercetarea lor, buretii de vase contin de peste 6 ori mai multe bacterii decat manerele usii din baie, care sunt considerate o sursa majora de boli si infectii.

 

Buretii reprezinta mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor, pentru ca sunt mereu uzi, fiind extrem de favorabil pentru dezvoltarea acestora.

 

In plus, cercetarea a evidentiat ca aproximativ 90% din buretii de vase contin un bilion de bacterii, 60% dintre ei contin periculoasa Escherichia coli si 25% au o concentratie mare de Pseudomonas spp, relationata cu infectiile de ochi si de piele.

PUBLICITATE

 

Pentru a preveni riscurile de imbolnavire pe care le au buretii de vase, pe care ii folosesti zilnic, urmareste urmatoarele ponturi:

 

1# Dupa fiecare spalare, clateste bine buretele cu apa fierbinte, iar la fiecare doua zile, spala-l cu detergent antibacterial.

 

2# Schimba buretele de vase la fiecare doua saptamani.

 

3# Poti folosi acelasi burete de vase pentru mai mult timp daca il fierbi sau il speli la temperaturi inalte. Deasemenea, il poti spala si in masina de spalat vase.

 

4# Pentru a curata diferite locuri din bucatarie( masa, mobila etc), foloseste servetele antibacteriene in loc de buretele de vase.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE