"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Semnele timpurii ale cancerului pot fi atat de subtile incat multe persoane le pot privi drept dureri obisnuite.

Din pacate, in multe cazuri, semnele nu sunt luate in seama. Desi in majoritatea cazurilor simptomele nu vor indica un cancer, exista insa si situatii in care se intampla opusul; asadar un consult medical va poate salva viata.

Iata mai jos 7 semne timpurii ale aparitiei cancerului, care apar pe pielea ta!

1. Umflaturi

Schimbarile din sistemul limfatic, inclusiv cancerul, se manifesta de obicei prin inflamarea ganglionilor limfatici. Orice umflatura de pe corpul tau necesita atentie medicala.


2. Sangerare excesiva, care nu se opreste

Functionarea anormala a celulelor rosii si a trombocitelor reprezinta, de obicei un semn al leucemiei. Abilitatea celulelor rosii de a transporta oxigenul este compromisa de celulele leucemice, cauzand cheagurile de sange sau coagularile.

3. Schimbari ale unghiilor de la maini

Orice schimbare neobisnuita a unghiilor de la maini, care nu a fost cauzata de o trauma fizica, poate indica un tip sever de cancer. Cancerul de piele se manifesta in mod normal printr-o pata de culoare negra sau maro sub unghie, in timp ce cancerul de plamani este semnalat de extinderea unghiei, respectiv de extinderea unghiei si curbarea ei spre buricul degetului. Cancerul de ficat poate fi uneori semnalat de unghii ingalbenite sau albite.

PUBLICITATE

4. Inflamatie sau umflatura rosie a pieptului

/>

Cancerul inflamator de san se manifesta de obicei prin inflamarea si inrosirea pieptului. Orice schimbare in infatisarea sanilor necesita examen medical.

5. Schimbari la nivelul sfarcurilor

Semnul timpuriu al cancerului de san, pe care cele mai multe paciente l-au observat inainte de a fi diagnosticate, a fost o schimbare la nivelul sfarcurilor ( erau lasate, curbate sau aveau alta forma decat cea obisnuita).

6. Transpiratia fetei

Transpiratia la nivelul fetei poate fi un indiciu al cancerului la plamani. Acest lucru se intampla din cauza celulelor sau tumorilor mici de cancer care blocheaza vasele de sange din piept, ingreunand circulatia sangelui de la cap si fata. Multi pacienti cu cancer la plamani au experimentat transpiratie, rosire a fetei, sau senzatia de gafaiala.

7. O inflamatie care nu se vindeca, devine aspra sau sangereaza usor

Diferite tipuri de cancer, inclusiv carcinomul bazocelular, carcinomul scuamos sunt indicate de obicei de schimbari ale pielii.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE