"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Rochia aceea noua nu mai arata la fel de bine dupa prima spalare. Dar ar trebui sa o speli inainte sa intre in contact cu pielea ta, nu-i asa?

 

Chiar este necesar sa spalam fiecare obiect vestimentar imediat ce il cumparam, inainte de a-l purta, pentru siguranta noastra?

 

Ei bine, cred ca acest lucru variaza in functie de fiecare persoana si de cat de preocupat este fiecare de sanatate si igiena.

 

trebuie sa spalam hainele noi inainte de a le purta

 

Conform lui Donald Belsito, profesor de dermatologie la Universitatea din Columbia, hainele noi nu sunt niciodata suficient de curate incat sa fie purtate inainte de spalare. Ele contin formaldehida, un colorant artificial pentru materiale si alte chimicale care pot provoca anumite reactii alergice, iritatii si mancarimi.

 

In orice caz, acestea nu pun viata in pericol, nefiind extrem de periculoase, insa exista alt motiv care te poate determina sa vrei sa speli hainele noi inainte de a le purta.

PUBLICITATE

 

Exista si posibilitatea de a contacta anumite afectiuni ale pielii, fungi, bacterii, chiar paduchi. Exista si boli infectioase care pot fi transmise prin haine. Nu ai de unde sa stii cine a probat inaintea ta acea piesa vestimentara.

 

Din aceasta cauza, Belsito recomanda ca hainele sa fie spalate la masina macar la program scurt cu dubla clatire, inainte de a fi purtate. Acesta a mentionat ca s-a confruntat cu cateva cazuri delicate, asa ca recomanda tuturor sa fie precauti.

 

Sa astepti cateva ore ca sa porti o haina nou cumparata, nu e un pret mare cand vine vorba de sanatatea si igiena ta.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE