"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya
Cu putin timp in urma pietele chineze erau invadate de oua artificiale, iar acum se repeta fenomenul cu orezul, din… plastic!

 

Vestile cu privire la existenta acestui orez sintetic au inceput sa iasa la iveala treptat pe retelele de socializare Facebook si WhatsApp. Se speculeaza ca, in prezent, orezul din plastic a inceput sa puna stapanire inclusiv pe piata de larg consum din Singapore, nefiind exclusa posibilitatea exportului catre Occident!

 

ai grija la orezul din plastic!

 

Orezul sintetic vandut pe pietele din China si-a gasit, probabil, drumul si catre alte tari asiatice, printre care Vietnam, Indonezia si India.
Potrivit multor consumatori, orezul sintetic se regaseste si in multe produse ale brandurilor de renume. In urma consumului acestui orez s-au raportat numeroase probleme de sanatate, inclusiv boli de stomac si gastrita.

PUBLICITATE

 

Fiind amestecat cu orez obisnuit, orezul sintetic este aproape imposibil de detectat!

 

Medicii avertizeaza ca orezul din plastic, inmultit cu rasini toxice, poate provoca leziuni grave la nivelul sistemului digestiv.

 

International Business Times sustine ca orezul contrafacut este fabricat dintr-un amestec de cartofi obisnuiti, cartofi dulci si rasini sintetice. Aceasta escrocherie s-a infiripat si, o buna bucata de vreme, a continuat nestingherita in pietele din Taiyuan si Shaanxi. E greu de depistat, orezul avand un aspect normal la prima vedere.

 

Ministerul Industriei si Agriculturii din Malaezia neaga cu vehementa primirea de plangeri despre orezul plastic. Autoritatile sustin ca, in cazul in care orezul din plastic si-ar fi facut, intr-adevar, aparitia si in Malaezia, acesta este cel mai probabil comercializat la nivel micro, adica in magazinele mici, si nu in lanturile de magazine mari si in supermarketuri.

 

 

 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati
toate link-urile intacte.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE