"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

G. Edward Griffin: „In linii mari, (cartea) „O lume fara cancer” pune in discutie problema unei terapii alternative anti-cancer denumite laetrile. Substanta de baza folosita in cadrul acestei terapii este, insa, amigdalina.”

 

„Per ansamblu, cam aceasta pare sa fie tema principala a cartii, desi volumul ofera inclusiv o imagine de ansamblu a institutiilor de tratament conventional.

 

Se dezbate, astfel, modul in care medicina conventionala occidentala moderna se orienteaza tot mai mult spre conceperea si utilizarea de tratamente medicamentoase si unele proceduri medicale foarte costisitoare, dintre care multe implica folosirea de radiatii nocive, cu toate ca numerosi cercetatori de renume pe care ii si mentionez in cartea mea, dezmint eficienta acestor mijloace de tratament si o dovedesc prin studii de cercetare amanuntite.”

 

Asadar, cartea ofera o ampla descriere a modului in care industria cancerului, in special industria farmaceutica, isi impune dominatia in acest domeniu, sau promoveaza fara sa vrea practici care exclud orice fel de abordari naturiste in tratamentul cancerului.

 

Volumul sondeaza, astfel, terenul si in alte directii, nefiind nici pe departe o „oda” adusa tratamentului laetril. Exista multe tipuri de tratamente care detin potential in tratamentul cancerului, si care au ca numitor comun faptul ca sunt perfect naturale.

PUBLICITATE

 

Dar, lasand la o parte problema eficientei acestor tratamente alternative, ceea ce duce la ignorarea lor de catre industria medicala este tocmai faptul ca ele provin din natura. De ce? Simplu: pentru ca nu poti breveta ceva ce provine din natura; iar fara un brevet de inventie si fara drepturi de autor, industria farmaceutica nu poate scoate profit de pe urma lor. Iata de unde tot acest dezinteres frapant fata de tratamentele naturiste impotriva cancerului. Pana la urma, vorbim despre o afacere.

 

Ori de cate ori descopera o substanta naturala cu potential terapeutic real, industria cancerului isi concentreaza eforturile inspre transformarea substantei respective intr-o mina de bani, si nu a unui leac propriu-zis. Odata descoperita substanta activa dintr-o planta, de exemplu, chimistii o descompun, o modifica si o recompun pana devine un produs ce poate fi insusit si exploatat financiar. Pentru a putea breveta substantele cu potential, industria cancerului trebuie sa transforme mai intai aceste miracole ale naturii in „minuni ale stiintei”, minuni brevetate si banoase. Asa stau lucrurile cand ceea ce primeaza sunt banii.

 

Aceste piedici nu vor putea fi

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE