"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cancerul face parte dintre bolile de top care provoaca moartea, in intreaga lume. Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat, in 2014, un raport in care a aratat ca numai in 2012 au existat peste 14 milioane de cazuri noi si peste 8 milioane de morti relationate cu cancerul.

PUBLICITATE

Exista numeroase studii si cercetari care sugereaza ca cel mai bun mod de a lupta cu cancerul este regimul alimentar. Sa mananci si sa traiesti sanatos poate face diferenta cand vine vorba despre prevenirea si tratarea unor afectiuni si boli serioase.

Dovezi multiple sustin aceste idei, exista numeroase probe care arata ca o dieta occidentala ne face mai vulnerabili si susceptibili la cancer si alte boli grave, in comparatie cu alte tipuri de diete.

PUBLICITATE

Ce trebuie sa facem? Cum putem schimba modul in care mancam, astfel incat sa ne ajute sanatatea? 

PUBLICITATE

O schimbare care trebuie facuta consta in faptul ca trebuie sa incepi sa consumi ulei extravirgin de masline.

PUBLICITATE

Un cercetator in nutritie de la Rutgers si doi biologi de cancer de la Hunter College din New York City, au facut o descoperire incredibila in privinta uleiului de masline si a efectelor sale asupra celulelor canceroase.

Ei au destainuit ca un compus din acest ulei, numit oleocantal, are ca target celulele canceroase, pe care le ucide in cateva minute. Ei stiau de efectul partial al uleiului, dar nu erau siguri de numarul si modalitatea in care actionau. Descoperirile facute in timpul studiului au fost uimitoare si uluitoare.

PUBLICITATE

Oleocantalul, atunci cand intra in contact cu celulele canceroase, distruge pustulele care inmagazineaza continutul celular, eliberand enzime care provoaca moartea celulelor. Asadar, efectul sau este acela de a distruge celulele canceroase prin intermediul propriilor lor enzime.

PUBLICITATE

Cercetatorii Paul Breslin, profesor in stiinte nutritionale la „School of Environmental and Biological Science”, David Foster si Onica LeGendre de la Hunter College, au condus un experiment care a evidentiat cum acest compus afecteaza celulele canceroase, prin contactul lor cu uleiul de masline. In timp de 30 de minute pana la 1 ora, celulele cancerose au inceput sa moara.

Ce este mai important e faptul ca celulele sanatoase nu au fost compromise. Ciclul lor de viata a fost doar pus pe pauza temporar, iar ziua urmatoare au continuat sa functioneze regulat.

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]