"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Durata medie a urinarii este de 10 secunde.

PUBLICITATE

Benjamin Brakel, un cunoscut urolog de la Universitatea de Medicina din New York, ofera aceasta estimare, bazata pe multiple cercetari si, desi poate varia in functie de nivelul de lichide consumate pe zi, este numarul generalmente acceptat. Diferentele mici nu reprezinta un semn rau.

O persoana normala urineaza timp de 10 secunde. Acest lucru insa poate fi considerat subiectiv, dar o urinare scurta, de 4-5 secunde, insotita de usturime, este nesanatoasa si poate reprezenta semnul unei infectii urinare. In aceasta situatie, consulta medicul specialist.

PUBLICITATE

cand indica urina o problema de sanatate

PUBLICITATE

Cantitatea de urina eliminata, la un adult normal, este de circa 300-400 de ml.

PUBLICITATE

Marimea vezicii urinare este, in general, aceeasi, atat la barbati cat si la femei. Urina gazduita de vezica o singura data, poate fi masurata in 7 pana la 10 cesti.

Stiai insa ca sanatatea generala a corpului este evidentiata inclusiv de culoarea si textura urinei!

PUBLICITATE

Vezi mai jos interpretarea:

PUBLICITATE

Urina transparenta – cea mai pozitiva culoare dintre toate. Cu toate acestea, exista si situatii in care supraconsumul de apa poate provoca eliminarea calciului din oase, ceea ce conduce la colorarea urinei.

– urina galben pal – situatia este stabila; oricum trebuie sa bei mai multa apa pe viitor;

PUBLICITATE

– urina galben inchis – tonul inchis al urinei indica deshidratarea; daca urina este galben maronie, incepe sa consumi cat mai multa apa imediat;

PUBLICITATE

– urina maronie – de obicei, aceasta culoare indica o problema, o infectie a ficatului sau sange in urina; consulta un medic specialist;

– urina rosie sau roz – daca nu ai consumat bauturi cu coloranti, sau daca nu ai mancat sfecla rosie, aceasta culoare poate semnala probleme majore ( cancer sau pietre la rinichi; consulta imediat medicul;

PUBLICITATE

– urina verde, albastra, portocalie sau de alta culoare este rezultatul consumului de produse bogate in coloranti artificiali.

PUBLICITATE

– spuma in urina – daca observati spuma si balonase albe in urina,poate fi un semn ca pur si simplu v-ati grabit cand ati urinat dar poate indica si alte lucruri. Daca aceasta spuma persista, trebuie sa mergeti cu siguranta la medic. Este posibil sa aveti prea multe proteine in urina sau chiar probleme cu rinichii. Spuma in urina poate aparea si datorita

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]