"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Viata lui Lauren Wasser a luat o turnura neasteptata dupa capatarea sindromului de soc toxic.

 

Pana sa dezvolte sindromul de soc toxic in urma utilizarii de absorbante, femeia a fost imaginea emblematica a mai multor branduri, aparand pe copertele multor reviste celebre.

 

Lauren a inceput sa se simta rau, manifestand simptome asemanatoare gripei. Inainte de a ajunge la spital, femeia folosise absorbante interne, respectand regula de inlocuire a absorbantelor la intervale de 3-4 ore.

 

absorbantele pot fi uneori periculoase pentru sanatate

Ultimul lucru pe care si-l aminteste este ca s-a trezit cu un echipaj de politie la usa care se deplasase la fata locului pentru a verifica daca totul este in ordine, fiind solicitat de o prietena de-a femeii, alarmata ca Lauren nu raspundea la telefon.

PUBLICITATE

 

A fost dusa de urgenta la spital cu febra foarte mare, dupa ce suferise un atac de cord sever. Organele interne erau pe pragul de a ceda. Echipa medicala era complet debusolata cu privire la cauzele de fond ale simptomelor, pana cand un specialist in boli infectioase a cerut sa stie daca femeia purta un absorbant.

 

Ulterior, analizele de laborator au indicat ca Lauren dezvoltase sindromul de soc toxic. Din pacate, infectia a evoluat rapid intr-o cangrena, Lauren necesitand o interventie chirurgicala de amputare a piciorului drept de la genunchi in jos pentru a supravietui. A fost in pericol de a-si pierde inclusiv piciorul stang, dar pana la urma i-au fost amputate doar degetele. In prezent, femeia isi poate folosi in mod normal piciorul salvat multumita unei interventii reusite a medicilor.

 

„Am vrut sa-mi iau viata in acele momente”, a declarat Lauren.

 

Desi nu tamponul in sine a cauzat problemele, acesta a inlesnit instalarea infectiei bacteriene si a condus la complicatii. Lauren a dezvoltat o complicatie infectioasa cu bacterii stafilococice, care se regasesc in stare latenta in aprox. 20% din populatie. Multi producatori de renume folosesc materiale sintetice la confectionarea de absorbante, ceea ce asigura un mediu ideal pentru proliferarea stafilococilor, infectiile cu aceste bacterii putand, la randul lor, duce la dezvoltarea sindromului de soc toxic.

 

In timp ce Lauren se afla inca in spital, mama ei a intentat un proces impotriva producatorilor de absorbante, reclamand nocivitatea si pericolele utilizarii de tampoane confectionate din materiale sintetice.

 

Procesul a pus in lumina inclusiv argumentele ca fetele si femeile sunt victime ale dezinformarii deliberate din partea acestor producatori, care tainuiesc informatii importante despre nocivitatea absorbantelor, si ca producatorii ocolesc materialele textile de provenienta naturala.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE