"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Proprietatile vindecatoare ale uleiului de oregano sunt din nou in centrul atentiei de la o vreme incoace. Din 52 de plante testate, doar uleiul de oregano a reusit sa trateze in mod eficient candidozele si infectiile cu E. coli si Salmonella.

Oregano este o planta mediteraneana cu proprietati terapeutice uimitoare. Uleiul sau, obtinut din speciile salbatice de oregano printr-un proces special de distilare, isi pastreaza intacte toate proprietatile benefice.

Ultimele cercetari in domeniu au demonstrat ca substanta carvacrol, un fenol al uleiului de oregano, dezactiveaza microorganismele si contaminantii periculosi, inclusiv din alimente.

PUBLICITATE

uleiul care elimina 25 de tipuri de bacterii

Uleiul de oregano poseda proprietati antibacteriene si antioxidanti care pot distruge agentii cancerigeni pe durata procesarii alimentelor la temperaturi inalte.

La adaugarea de ulei de oregano in carnea de vita tocata, infuzia de carvacrol previne cu 78% formarea de molecule heterociclice cancerigene, care apar ca urmare a procesarii grasimilor animale la temperaturi inalte.

Un alt studiu a constatat ca uleiul de oregano omoara bacteriile Salmonella si Escherichia coli. Studiile au demonstrat ca aria de utilizare a uleiului de oregano este deosebit de variata, uleiul putand avea aplicatii pe scara larga inclusiv in industria alimentara.


Uleiul de oregano are efect antiinflamator

Ulei de oregano poate constitui o alternativa eficienta la majoritatea medicamentelor pentru colon, ficat si sistemul digestiv, potrivit cercetatorilor de la Medical Center. Este o veste grozava pentru persoanele care sufera de candidoze. Intr-un studiu, 77% dintre pacientii care au folosit ulei de oregano pe o perioada de sase saptamani au scapat complet de infectiile cu candida. Uleiul de oregano poate inclusiv preveni ingrasarea.

Proprietati antibacteriene

Carvacrolul este cel mai pretioasa substanta vindecatoare continuta de planta oregano, avand proprietati antibacteriene puternice. In urma studiilor efectuate, cercetatorii britanici au confirmat faptul ca uleiul de oregano actioneaza eficient asupra unui numar de 25 de bacterii diferite. Uleiul este extrem de eficient impotriva microbilor responsabili pentru infectiile intestinale si ale tractului urinar, febra tifoida, holera, ulcere si infectii cutanate. Uleiul are si efecte antivirale puternice, protejand impotriva gripei, a racelilor, si a oreionului.

Proprietati antifungice

Efectele antifungice ale uleiului de oregano previn infectiile persistente precum candidoza si micoza unghiilor. Pentru tratarea candidozei se recomanda ca uleiul sa fie inghitit, in timp ce pentru tratarea micozei unghiilor se recomanda aplicatiile

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!