"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Daca nu esti insarcinata, absenta unui ciclu menstrual poate fi o experienta traumatizanta insotita de simptome neplacute precum crampe stomacale, balonare si modificari ale dispozitiei. 

Daca stii sigur ca nu esti gravida, exista mai multi factori care pot cauza intarzierea ciclului.

intarzierea ciclului se poate datora mai multor factori

1. Probleme de greutate

Una dintre cele mai frecvente cauze poate fi o pierdere brusca in greutate. Anorexia si bulimia sunt de obicei insotite de probleme de intarziere a ciclului. Subponderalitatea (chiar si o slabire de numai cateva kilograme poate crea probleme) produce modificari semnificative in organism, care se manifesta inclusiv prin intarzierea ciclului.

2. Stres si anxietate

Este binecunoscut faptul ca stresul cauzeaza sau favorizeaza aparitia a numeroase boli, iar pierderea temporara a ciclului menstrual se poate datora inclusiv acestui lucru. Incearca sa te relaxezi si sa te odihnesti mai mult si ia masuri de reducere a stresului.

3. Probleme de tiroida

Glandele tiroide regleaza metabolismul. Hipotiroidismul si hipertiroidia pot provoca dezechilibre menstruale si pierderea ciclului.

4. Ovare polichistice

Sindromul ovarelor polichistice este, si el, o cauza frecventa a acestor probleme. Se recomanda sa consulti sfatul unui medic specialist si sa faci controale medicale in mod regulat, intrucat acest sindrom poate avea consecinte drastice asupra sanatatii organismului.

/>

5. Boala celiaca cronica

Boala celiaca se caracterizeaza printr-o reactie imuna la consumul de gluten, o proteina care se gaseste in grau, orz si secara. Inclusiv aceasta boala poate cauza intarzierea sau pierderea temporara a ciclului menstrual.

PUBLICITATE

6. Medicamentele impotriva gripei sau racelii

Marea majoritate a medicamentelor pentru raceala sau gripa pot intarzia ciclul menstrual. Datorita continutului lor chimic, acestea pot intarzia cu pana la 4-5 zile ciclul menstrual.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE