"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

La instalarea primelor dureri de cap, la sfarsitul lunii august, Luís Ortíz a incercat intai sa le ignore.

PUBLICITATE

Dar dupa o zi de skateboarding la inceputul lunii septembrie, studentul universitar in varsta de 26 de ani a inceput sa resimta dureri insuportabile.
Ortíz a devenit confuz si a inceput sa aiba stari de voma. 

Alarmata, mama tanarului l-a transportat de urgenta la spital, unde neurochirurgul Soren Singel a depistat cauza reala: o larva de tenie pe creier!

PUBLICITATE

migrenele sunt un simptom ce nu trebuie niciodata ignorat

PUBLICITATE

Mai rau, chistul format obstructiona fluxul de fluide cerebrale, a declarat Singel pentru Napa Valley Register.

Singel a perforat tesutul osos de deasupra sprancenei pacientului, pescuind larva afara impreuna cu chistul folosind un neuroendoscop prevazut cu un instrument de prindere. „Larva era inca vie la extractie”, a declarat Singel pentru ziarul The Register.

PUBLICITATE

Ortiz a declarat pentru un post local CBS ca a fost „complet debusolat” cu privire la modul in care ar fi putut capata larva de pe creier. Oricum, Ortiz a fost norocos ca a ajuns la spital la timp. Singel a declarat pentru ziarul The Register ca inca 30 de minute de blocaj ar fi pecetluit decesul barbatului.

PUBLICITATE

„Am fost socat”, a spus Ortiz. „Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla asa ceva. Nu as fi banuit niciodata ca am un parazit strecurat chiar in creier.”

Operatia si urmarile acesteia i-au afectat profund viata, potrivit spuselor lui Ortiz. A trebuit sa renunte la scoala, sa se mute inapoi acasa si sa gaseasca un adapost temporar pentru cainele sau. In prezent nu poate nici conduce masina, nici lucra.

PUBLICITATE

„Memoria mea se reface treptat, multumita terapiei”, dar barbatul este nevoit sa faca exercitii speciale de memorie si intampina inca mari dificultati in desfasurarea sarcinilor de zi cu zi.

PUBLICITATE

Ortiz a declarat pentru CBS ca, dupa intregul calvar, este recunoscator ca viata i-a mai acordat inca o sansa. Desi nu ar fi putut dobandi cisticercoza in urma consumului de carne de porc gatita insuficient, Ortiz este de parere ca ar fi putut fi cauzata de o tenie intestinala, astfel incat, potrivit declaratiei sale pentru The Register, „nu se mai atinge de carnea de porc de la acel incident”.


Acest articol

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]