"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Zona zoster, sau herpesul zoster, este o infectie cauzata de virusul varicelo-zosterian. Potrivit statisticilor, in Romania se inregistreaza anual aproximativ un 100.000 de mii de cazuri de herpes zoster.

 

Virusul varicelo-zosterian este responsabil inclusiv pentru aparitia varicelei. Atunci cand o persoana face varicela, virusul ramane in stare latenta in tesuturile nervoase ale corpului, chiar si dupa vindecarea de boala. Herpesul zoster apare ca urmare a reactivarii acestui virus, desi cauzele exacte ale acestui fenomen sunt inca necunoscute.

 

sucul de aloe amelioreaza simptomele zonei zoster

 


Oricine a avut varicela se poate imbolnavi de zona zoster. Persoanele varstnice si cele care au facut varicela inainte de varsta de un an sunt cele mai predispuse acestui risc. De asemenea, persoanele cu deficiente imunitare si cele ce sufera de anumite boli si afectiuni precum cancer, limfom, virusul imunodeficientei umane (HIV) si leucemie sunt expuse unui risc mai ridicat de a dobandi herpes zoster.

 

Principala caracteristica a herpesului zoster sunt eruptiile cutanate de culoare rosie, care provoaca dureri si senzatie de arsura. Eruptiile apar, de regula, pe o singura parte a corpului, si se manifesta sub forma de inflamatii localizate mai ales pe trunchi, fese sau fata.

 

Eruptiile pot produce mancarimi severe si pot duce la formarea de basici. Alte simptome ale herpesului zoster sunt durerile de cap, febra, dureri localizate sau generalizate, oboseala si sensibilitate la lumina.

PUBLICITATE

 

Herpesul zoster se poate trage de la sine in decurs de trei pana la patru saptamani. Exista, insa, o serie de medicamente antivirale foarte eficiente in tratamentului herpesului zoster. Poti utiliza, bineinteles, si remedii naturiste pentru a reduce simptomele si disconfortul produs de herpesul zoster si pentru a accelera procesul de vindecare.

 

Iata o lista cu cele mai eficiente remedii casnice pentru herpesul zoster.

 

1. Apa rece

 

Apa rece poate reduce durerile din zonele de aparitie a basicilor, precum si mancarimile si iritatiile.

 

•Inmoaie un prosop in apa rece, stoarce-l putin si aplica-l pe basici. Mentine-l pe piele timp de 20 de minute, apoi indeparteaza-l. Repeta procedeul pana la cedarea durerilor.

 

•Poti face inclusiv bai reci pentru a calma simptomele de durere. Fa o baie rece de cateva minute, apoi usuca pielea complet prin tamponarea usoara cu un prosop.

 

Nota: Nu folosi comprese cu gheata sau apa foarte rece. De asemenea, nu uita sa dezinfectezi bine prosoapele folosite pentru a preveni raspandirea virusului.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE