"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Lumea in care traim se invarte in jurul banilor, iar industria medicala nu se abate nici ea de la aceasta regula. 

Exista, de exemplu, chiropracticieni care recurg la interventii complet inutile in urma accidentelor auto, doar pentru a incasa suma maxima de pe urma asigurarilor. Desi interventiile nu sunt daunatoare pentru pacienti, practica umple buzunarele medicilor, chiar si de pe urma unor leziuni imaginare care sunt puse pe seama accidentelor.

Daca unele practici de acest fel nu pun in pericol viata oamenilor, alteori medicii se joaca pur si simplu cu sanatatea si viata pacientilor. Cu totii cunoastem efectele nocive ale chimioterapiei si radioterapiei si, cu toate ca adeptii medicinei conventionale neaga acest lucru sus si tare, rata de vindecare reala este sub 5 la suta.

Bineinteles, industria cancerului comunica cifre mult mai linistitoare, luand in calcul si numarul pacientilor care supravietuiesc pe o perioada de cinci ani de la diagnosticare, sau cazuri de remisie temporara. Oricum, chiar si cu aceste cifre masluite, tot ramane evident faptul ca sunt prea putini cei care supravietuiesc cancerului si ca, atunci cand supravietuiesc, starea de sanatate a bolnavilor de cancer este compromisa ireparabil.

Mai exact, decesele din timpul chimioterapiei sau radioterapiei sunt atribuite bolii, si niciodata tratamentelor, desi este evident faptul ca aceste terapii subrezesc sanatatea pacientilor tratati, sau pot chiar sa ucida.

PUBLICITATE

Industria cancerului ar avea mult de suferit daca nu ar exista asigurari care sa acopere cheltuielile scandalos de mari, pe care putini oameni si le pot permite. La polul opus, alte tratamente mult mai putin costisitoare, dar mult mai eficiente impotriva cancerului, nu sunt acoperite de asigurare in Romania si nu numai.
Potrivit statisticilor, in decurs de numai 10 ani, veniturile medicilor oncologi au crescut cu peste 85 la suta, cu toate ca numarul pacientilor pe care ii au in ingrijire a crescut cu doar 12 la suta.

Din pacate, se pare ca testele de cancer menite sa sprijine interventiile in stadiile incipiente de boala pot contribui, chiar ele, la dezvoltarea de cancere, avand in vedere ca mamografiile si analizele PSA (antigen specific prostatic) se pot solda adeseori cu leziuni interne de diverse tipuri. Prin urmare, un medic lipsit de scrupule ar putea sa profite nestingherit de pe urma asigurarii prin administrarea de medicamente chimioterapeutice agresive unor pacienti de cancer

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE