"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Pe langa faptul ca poate provoca balonare sau arsuri la stomac, daca te duci la culcare imediat dupa cina, poti creste riscul unui atac de inima. Mai mult, riscul unui atac cerebral poate creste cu 66%, asa ca indicat este sa mergi la culcare la o ora dupa ce ai servit masa.

 

Aceste informatii reprezinta rezultatul unei cercetari conduse de specialistii de la Facultatea de Medicina din Grecia.

 

cand trebuie sa mergi la culcare

 

Cercetatorii au studiat 500 de persoane, dintre care jumatate au suferit un atac cerebral, in vreme ce restul au dezvoltat sindromul acut al arterei coronare ( o forma frecventa de boala a inimii cu tensiune scazuta, din cauza arterelor cu cheaguri).

 

Participantii au fost impartiti in doua grupuri; primul grup a fost alcatuit din persoane care au asteptat 60-70 de minute pentru a merge la culcare, dupa cina, iar celalalt grup a fost format din persoane care au mers la culcare imediat dupa cina. Mai mult, persoanele din al doilea grup au avut cu 66% mai multe sanse de a face atac cerebral, in timp ce in cazul celor din primul grup s-a observat un procent de siguranta si protectie cu 76% mai mare.

PUBLICITATE

 

Refluxul gastric reprezinta o alta problema cauzata de mersul la culcare imediat dupa masa. In timp ce stai in pat, starea se inrautateste, pentru ca acidul din stomac urca spre gat si poate cauza probleme pe termen lung, cum ar fi afectarea membranei mucoase a esofagului. Balonarea si arsurile reprezinta consecinta mersului la culcare dupa masa, fapt care cauzeaza probleme ale digestiei datorate pozitiei orizontale.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE