"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Daca te numeri printre persoanele care utilizeaza des medicamente, indiferent daca este vorba de tratamente regulate sau de o pastila ocazionala pentru dureri de cap, comprimatele nu trebuie sa fie sectionate.

 

Sfatul oricarui specialist este acela de a lua pastilele intregi, si nu injumatatite.

 

„Majoritatea comprimatelor au un invelis special conceput pentru a preveni sau a diminua dizolvarea lor in stomac, astfel incat mucoasa protectoare a acestuia sa nu fie afectata de anumite substante agresive.”

 

„Atunci cand dai pe din doua un comprimat filmat de aspirina sau paracetamol, de exemplu, efectul protector este anulat.”

 

Sectionarea anumitor comprimate cu mai multe straturi de film protector si procese de descompunere complexe le poate modifica efectele, astfel incat se pot instala efecte secundare neprevazute.

 

Specialistii adauga, de asemenea, ca liniile de demarcatie stantate pe unele medicamente nu constituie neaparat un punct de reper. Acestea nu garanteaza ca pastila poate fi sectionata in siguranta.

 

Nu diviza decat acele tablete pe ale caror instructiuni de utilizare se precizeaza in mod clar ca acestea pot fi injumatatite sau mestecate in siguranta.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.